Johnny de Mol wil Thierry Baudet absoluut geen podium geven

Johnny de Mol is geenszins van plan om Thierry Baudet een podium te geven in zijn programma HLF8. Hij wil daarom ook niet te veel ruchtbaarheid geven aan de uitspraken die de politicus doet.

HLF8 © HLF8

Thierry Baudet ligt onder vuur vanwege dubieuze uitspraken over aids. De leider van Forum voor Democratie is daarop aangesproken door talkshowhost Humberto Tan. Hij opende zijn uitzending afgelopen zondag met een statement tegen de omstreden politicus. Heel erg goed, vindt Johnny de Mol dat.

Geen podium geven

Die reactie van Humberto was gisteren dan weer de opening van Johnny’s talkshow HLF8. De presentator focuste op de woorden van Humberto en wilde de aidsuitspraken van Thierry niet te veel belichten. “Ik wil verder niet ingaan op wat hij zei. Dat podium wil ik hem niet geven. Maar wel even de redactie van Humberto Tan.”

Humberto kreeg veel complimenten aan de talkshowtafel van Johnny, onder meer van Frénk van der Linden. “Ik vind het sterk. Het is me wel vaker opgevallen dat hij dingen boven water haalt en uitdrukt die veel journalisten niet wagen. We herinneren ons misschien allemaal nog wel een optreden van hem bij Knevel & Van den Brink.”

Participerende journalistiek

Wat zei Humberto in Knevel & Van den Brink. “Toen had hij het PVV-programma even doorgespit en het waren niet de journalisten van dienst die even lieten zien wat daar voor perverse dingen in stonden. Nee, dat was hij. En nu doet hij het weer. Dat vind ik wel klasse.”

“Hij pakt hier een rol in de participerende journalistiek. Dat mag best vaker. Waarom zijn we met z’n allen zo angstig en namaak-objectief?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat de media Thierry Baudet negeren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen