André van Duin onthult waarom hij niet op Televizier-gala was

André van Duin zorgde vorige week voor een nogal kale uitreiking van de Zilveren Televizier-Ster. Hij was namelijk niet aanwezig bij de prijsuitreiking in Carré. Waar hij was? Gewoon thuis.

André van Duin © SBS 6

Hoewel het de allereerste keer is dat André van Duin de televisieprijs heeft gewonnen, was hij er niet om die zelf in ontvangst te nemen. Daar werd her en der over gemord, maar de geliefde komediant heeft er een valide reden voor. Hij vond het namelijk te pijnlijk om naar het televisiegala te gaan, onthult hij aan Shownieuws.

Te confronterend

Het was voor André te confronterend om naar het gala te gaan. “Het laatste jaar dat ik bij de Televizier zat, was ik daar met Martin. Dat was de laatste keer dat we samen in het openbaar waren. Toen dacht ik: ik vind het niet zo’n prettig idee om daar alleen te gaan zitten. Daarom heb ik het niet gedaan.”

Een logische verklaring. Gelukkig organiseerde Eva Jinek gisteren een speciaal moment in haar talkshow om de prijs alsnog aan André uit te reiken. Hij zat aan tafel met mensen die hij lief heeft.

Mark Rutte verrast

Zelfs minister-president Mark Rutte had een videoboodschap voor André ingesproken. De premier zat vroeger altijd met natte haren op de bank om naar André te kijken. “Ja, maar was dat niet voor die hele generatie die nu zo’n eind 40 en begin 50 is, die allemaal opgegroeid zijn met deze man?”

Wat is Marks favoriete typetje van André? “Ik vond het leukste altijd toch als hij samen met Corry van Gorp bezig was. Al die rollen. Het is allemaal zo vreselijk geestig. Het is ook de man die prachtig kan zingen en onlangs nog dat hele mooie liedje heeft gezongen, in februari bij Matthijs van Nieuwkerk, ook na het overlijden van zijn man.”

Bedankt voor alles

Mark wijst ook op André’s toespraak op de Dam. “Dat zijn de twee kanten van André van Duin. Hij is de man die ons ongelooflijk aan het lachen brengt, maar ook de man die ons aan het denken zet en met heel veel wijsheid. Hij is ook zo Nederlands. Zo bescheiden, totaal geen opsmuk, geen tierelantijntjes. Het is bijna een verlegen mens.”

Dan tegen André: “Bedankt voor alles wat je hebt gedaan en nog steeds doet. We kijken ongelooflijk uit naar de komende jaren. Jouw humor, maar ook je wijsheid en vooral je menselijkheid. Je bent een heel bijzondere man, een heel bijzonder mens en ik ben ongelooflijk blij dat ik je ken.”

Fragment

André bij Jinek:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u André van Duin de grootste ster van de NPO?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen