Johnny de Mol laat ongevaccineerde Nielson gewoon aan tafel zitten

Nielson mocht gisteren gewoon aan de talkshowtafel van Johnny de Mol zitten, ondanks dat hij niet gevaccineerd is. Een avond eerder liet Op1 een ongevaccineerde gast nog in het publiek zitten.

Nielson © SBS 6

Nu de ziekenhuizen weer langzaam voller stromen, ontstaat er toenemende ergernis over mensen die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Her en der wordt opgeroepen tot aparte regels voor ongevaccineerden. Talkshow Op1 ging maandag wel heel ver: daar moest een ongevaccineerde gast in het publiek zitten in plaats van aan tafel.

Tweede rang

Angela de Jong keek er wel even op, schrijft ze in haar column in het AD. “Een ongevaccineerde gast die kwam vertellen waarom hij zich niet laat inenten, mocht niet bij de rest van het gezelschap aan tafel aanschuiven.”

“Hoewel deze Mike getest was – en negatief bevonden, tenminste dat neem ik aan, maar dat zei presentatrice-van-dienst Natasja Gibbs er niet specifiek bij – moest hij genoegen nemen met een plekje op de tweede rang, ‘op anderhalve meter afstand’.”

Goede zaak

Een goede zaak, vindt Angela. “Een opvallende beslissing, die een stap verder gaat dan het huidige QR-beleid, maar die ik uitermate dapper vond van Op1”, zegt ze. “Hier werd in beeld in elk geval een goed voorbeeld gegeven.”

De ongevaccineerde gast toonde zich bij Op1 zeer redelijk, vindt Angela. “In elk geval een stuk redelijker dan menig zanger of artiest die zich afgelopen tijd in de discussie mengde”, sneert ze. “Hij accepteerde de consequentie van zijn beslissing. Kom daar eens om in bepaalde anti-vax-kringen, toch lieve Nielson?”

Lieve Nielson

Diezelfde ‘lieve Nielson’ zat een avond na die Op1-uitzending, gisterenavond dus, in de talkshow van Johnny de Mol. En hij mocht gewoon aan tafel aanschuiven. Johnny sluit zich dus niet aan bij Op1, dat nu kennelijk als beleid heeft dat ongevaccineerde gasten in het publiek moeten zitten.

De bewust ongevaccineerde Nielson zat anderhalve maand geleden ook al aan tafel bij Johnny. Toen kwam hij in een pittige aanvaring terecht met Frits Barend, die zijn vaccinhouding niet snapt.

‘Wat is dat voor iets geks?’

Nielson wilde gisteren niet uitleggen waarom hij niet gevaccineerd is. “Dat is erg lastig. Daar krijg je vaak niet echt de ruimte voor ofzo. Als je dat wil uitleggen moet je helemaal terug naar het begin van de crisis en hoe het zich helemaal ontwikkeld heeft. Hier hebben we er ook geen tijd voor.”

“Vorige keer heb ik hier natuurlijk ook gezeten en toen was Frits er. Dan ga je van de een op de ander. Het is dus niet zo makkelijk. Mensen nemen weinig tijd voor elkaar om daarnaar te luisteren. Eigenlijk is het natuurlijk ook van de zotten dat mensen weten dat ik niet gevaccineerd ben. Wat is dat voor iets geks eigenlijk?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nielson zat ongevaccineerd aan tafel. Prima of moet hij van tafel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen