John de Mol op hakblok na floppen Dansmarathon: ‘Dit is zó 1995’

John de Mol ligt op het hakblok van mediadeskundige Mark Koster nu zijn nieuwste geesteskindje De Dansmarathon genadeloos is geflopt. “Dit is allemaal heel erg 1995.”

John de Mol © SBS 6

Het genadeloos floppen van De Dansmarathon – alleen de sterren van Shownieuws kijken, aangevuld met wat verdwaalde kijkcijferkastjes – komt John de Mol op behoorlijk wat kritiek te staan. Is dit waar SBS 6 de afgelopen weken nou zo’n hoop stampij over heeft gemaakt? Een soort veredelde livestream waarop we wat mensen zien dansen?

Hobbezakken

Mediadeskundige Mark Koster vindt dit hét bewijs dat John heel erg passé is. “Tien TikTok dansfilmpjes per dag is voldoende hoor. Charli D’Amelio (126 miljoen volgers), Addison Rae (85 miljoen), Malu Trevejo (21,6 miljoen). Daar kijkt men naar. Niet naar sufbewegende hobbezakken. Wie vertelt het De Mol?”

De Dansmarathon gaat ‘lineair de afgrond in’, twittert Mark. “Talpa had dit op TikTok moeten doen. Dan was De Mol terug geweest. Met mondiale grote sterren. Die betaal je om mee te doen. Pats! Dit is schokkende belediging van kijkers en zoveelste teken van conservatieve tv-tunnelvisie bij Talpa.”

“Hoe verroest kun je zijn. Je hebt een platform met euh…dansfilmpjes. Daar zou je dus een perfect businessmodel op kunnen verzinnen. Is er iemand bij Talpa die verder kijkt dan de oprijlaan?”

‘Dit is 1995!’

Mark vindt het vooral grappig dat John heeft gekozen voor een groot interview met De Telegraaf om dit programma aan te prijzen. “En dan in 2021 op de Privé-pagina van De Telegraaf een pr-offensief starten. Wat denk je zelf? Dat kon in de tijd van de tikkende lakei Henk van der Meijden. In de tijd dat er geen internet was.”

Kansloos allemaal, vindt Mark het. “En ja hoor, de dansmarathon op de vulkaan eindigt met de trekking van miljoen bij Postcodeloterij. Alle gemakkelijke trucjes uit de kast. Nul innovatie. Dit is 1995. Waarom is er niemand die zegt dat de keizer geen kleren meer aan heeft?”

Twitter

De felle kritiek van Mark:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat John de Mol te veel in het verleden is blijven hangen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen