Carlo Boszhard en Angela de Jong clashen: ‘Je zeikt BN’ers af!’

Carlo Boszhard en Angela de Jong raakten gisteren met elkaar in de clinch in de talkshow van Eva Jinek. Volgens haar is de kijker al die BN’er-shows even zat, maar Carlo vindt dat onzin.

Carlo Boszhard en Angela de Jong © RTL

Er streed dit jaar geen enkele studioshow mee om de Gouden Televizier-Ring. De televisieprijs is gewonnen door een documentaireserie en verder maakten een realityprogramma en een dramaserie kans. Volgens Angela de Jong is dit hét bewijs dat de kijker BN’er-moe is en behoefte heeft aan échte verhalen.

BN’ers afzeiken

Angela gisteren bij Jinek: “Echte verhalen. Dat was ook wel de gemene deler van de drie genomineerden. Ik hoop vooral ook dat het een soort aanmoediging is om daarmee door te blijven gaan en dat ook meer te doen. En iets minder makkelijk te denken bij tv-zenders van: we zetten er vier leuke BN’ers in en dan hebben we een format.”

BN’er Carlo schrok zich een hoedje van die opmerking en ging er volledig tegenin. “Nee, daar ben ik het niet helemaal mee eens. Angela zit een beetje op de BN’ers-afzeiken-tour. Dat geeft niet, dat mag ze ook zeggen.”

‘Dat doe je WEL!’

Angela: “Helemaal niet afzeiken, maar het mag echt wel een beetje minder.”

Carlo: “Jawel, dat deed je vanochtend ook in je column en daarna zeg je hoe geweldig André van Duin is (in zijn nieuwe programma over modeltreinen, red.). Dat is ook een BN’er, dus dat rijmt niet helemaal.”

Angela: “De kandidaten waren geen BN’ers bij de modeltreintjes.”

Carlo: “Nee, die niet, maar hij wel en het panel natuurlijk ook.”

Eigen parochie

Carlo preekt natuurlijk een beetje voor eigen parochie. Zijn show The Masked Singer, die tot zijn grote ergernis niet meestreed om de tv-prijs, is immers ook een BN’er-show. “Je ziet het ook bij het programma van Tijl, Het Perfecte Plaatje.”

BN’er-tv is dus wel degelijk nog steeds populair, aldus Carlo. “Dat wil niet zeggen dat je erop moet letten, maar te makkelijk wordt over BN’ers gezegd: ‘Daar zijn we even klaar mee.’ Het is prima als het zo is, als iedereen dat zegt en jij voorop, prima. Maar ik hoef het er niet mee eens te zijn toch?”

Te makkelijk

Angela: “Als het format goed is en het past erin… Maar er wordt bij een bepaalde categorie te makkelijk gedacht: joh, we zetten er even tien BN’ers in, leuk, afvalraceje en dan komt het wel goed.”

Carlo: “Ja, ik vind dit te makkelijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Carlo Boszhard een zure verliezer, zoals Mark Koster zegt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen