Erica en Martien Meiland walgen van stringhomo’s: ‘Ze staan voor gek’

Erica en Martien Meiland walgen van homomannen die tijdens de Canal Parade in een leren string op een boot staan te dansen. Sterker nog, zo vertelt Erica: “Die hele homowereld vind ik niks.”

Meilandjes © William Rutten

Het is voor Erica een verschrikkelijke wereld, de homowereld, zo vertelt ze in de biografie Martien. “Het is allemaal zo vluchtig. Het is yin en yin dat bij elkaar komt. Of yang en yang. Dat laait dan waanzinnig op. Homo’s hebben vaak geen grenzen. Al dat promiscue gedrag, daar hou ik helemaal niet van.”

Blote billen

Erica vindt alleen ‘normale’ homo’s leuk. “Ik dacht vroeger altijd: Jos Brink, dat is een prima homo. Die had ook gewoon een goeie relatie, voor zover ik weet. Maar al die mannen in blote billen en leren strings? Ik vind het verschrikkelijk. Zij zetten zichzelf eigenlijk voor gek, vind ik. Zo word je juist niet geaccepteerd. Martien denkt er net zo over.”

Is dat zo? Ja, beaamt Martien: “Zoals Timon, de regisseur van onze serie, en Maarten, dat is een enig stel. Die zijn al twintig jaar getrouwd.”

Erica: “Precies. Maar dat komt zo weinig voor. Die hele wereld hangt als los zand aan elkaar. Bijna allemaal. Ik heb dus helemaal niks tegen homo’s. Maar wel tegen dat excessieve gedrag.”

Excessief gedrag

Heeft Martien niet een tijdje meegedaan aan dat excessieve gedrag? Wel een beetje, zo blijkt. Martien is een aantal keer naar Amsterdam verhuisd om zijn geaardheid te onderzoeken. “Er ontplofte iets bij hem. Hij ging heel raar bewegen”, vertelt Erica.

Ze vervolgt: “Buiten heel hard bellen op het vlonder, zodat iedereen hem kon horen. ‘Meid!’ ‘Schat!’ Schatje dit, liefje dat, zoals homo’s doen, weet je wel. Toen hebben we gezegd: ‘Je moet gewoon weg!'”

Leren veters

Inmiddels moet ook Martien niets meer hebben van die homowereld. “De Gay Pride háát ik. Zo belachelijk dat dat bestaat. En dan die gekke mannen die dan met leren veters door de billen op zo’n boot staan dansen… Dan denk ik: wil je dat het geaccepteerd wordt? En dan denk je dat het helpt als je je zo gaat uitsloven? Vreselijk.”

“Heb ik helemaal niks mee! Doe even normaal, joh. Je haalt jezelf als gay alleen maar naar beneden. Ik ging in mijn Amsterdamse tijd wel, maar niet om naar die boten te kijken. Nee, gewoon lekker aan de Amstel met menen om me heen die dag vieren.”

Boegbeeld

Martien wil zich ook helemaal niet als boegbeeld van de homowereld afficheren. “Ik zie mezelf ook zeker niet als een soort boegbeeld voor gays. Ben ik helemaal niet. Als mensen me zo zien, is het prima, maar mezelf zie ik het niet.”

Nou, het is evident dat níemand in die ‘promiscue’ homowereld na deze uitspraken nog een geschikt boegbeeld ziet in Martien. Hetzelfde geldt overigens voor Imca Marina.

Biografie

De biografie van Martien kunt u hier kopen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen