Johan Derksen: ‘Mart Smeets, neem lekker een vluchteling in huis!’

Johan Derksen ergert zich enorm aan de uitspraken van Mart Smeets over het vluchtelingenbeleid. De oud-NOS-coryfee moet zelf maar eens een paar vluchtelingen in huis nemen, vindt Johan.

Mart Smeets en Johan Derksen © Veronica

Mart Smeets heeft woensdagavond in de talkshow Op1 gepleit voor een ruimhartiger vluchtelingenbeleid. Nederland is volgens hem niet vol en ook nooit vol geweest. “Natuurlijk zet je je hart open. Hoe kun je mensen weigeren? Wie zijn wij? (…) Waarom kunnen we niet menselijk tegen die mensen zijn?”

‘Mart wil show stelen’

Het is door Story-baas Guido den Aantrekker al ‘gratuit gezwets‘ genoemd en ook Johan heeft die mening. “Ik zag Mart Smeets aan zo’n tafel zitten van de week en Mart is een grote act, hè? Wie Mart Smeets is weet niemand, want hij heeft altijd een act. Dan zit hij daar met een interessant gezicht en dan gaat het over de tolken uit Afghanistan.”

Johan pleitte al eerder voor het in veiligheid brengen van die tolken. “Je weet: wij hebben het er tot in den treuren over gehad toen niemand het er nog over had. Wij zeiden: de mensen die voor Nederland gewerkt hebben, moeten we beschermen en hiernaartoe halen. Maar er komen er wel heel veel en dan wil Mart even de show stelen.”

‘Nederland is wél vol!’

Walgelijk, vindt Johan het. “Hij zegt: ‘Open je hart! Open je hart! Nederland vol? Nederland was niet vol, Nederland is nog niet vol!’ Nou, ik ben van Drenthe hierheen gereden, hartstikke vol! En dan gaat hij daar de show staan te stelen…”

Mart moet zelf lekker vluchtelingen in huis nemen, zegt hij. “We zijn eruit! Een volledig gezin uit Afghanistan wordt geadopteerd en gaat naar het prachtige onderkomen in Haarlem bij de familie van Mart! Hè? Dan zijn die mensen onder de pannen. Joh, goedkoop de show stelen met een act… Hij heeft altijd een act, maar dit was lachwekkend.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat BN'ers als Mart Smeets makkelijk praten hebben als het gaat over maatschappelijke problemen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen