Gerard Joling haalt op Vlaamse tv uit naar Giel Beelen en Gordon

Gerard Joling heeft op de Vlaamse tv hard uitgehaald naar Giel Beelen en Gordon. De een is over zijn hoogtepunt heen en de ander moet nog afkicken, sneert de zanger. “Hij kan nu zand snuiven!”

Gerard Joling © De Cooke & Verhulst Show

Er schuiven regelmatig Nederlandse artiesten aan in De Cook & Verhulst Show en na onder meer Gordon en Marco Borsato, was donderdag ook Gerard Joling aan de beurt. Hij reageerde in het programma onder meer op Giel Beelen, die hem deze week beschuldigde van plagiaat, en op de emigratie van zijn rivaal Gordon.

Sneer aan Giel

Gerard vindt het flauw dat Giel beweert dat zijn nieuwe liedje Los Met Z’n Allen plagiaat is. “Hij ging daar een beetje moeilijk over doen. Dat was nog niet zo erg, maar het vervelende van Giel was dat hij zei: ‘Gerard vindt altijd dat hij bij de NPO zo weinig gedraaid wordt, maar dan moet hij maar betere platen maken.’”

Het zijn nogal straffe uitspraken voor iemand die duidelijk over the hill is, aldus Gerard. “Nou ja, ik heb zestien miljoen platen verkocht, dus hij mag dat zeggen. Hij heeft op het ogenblik toch een programma midden in de nacht waar niemand naar luistert, dus het is ook niet zo erg.”

Verhuisd naar zandbak

Het is volgens Gerard geen plagiaat. Hij wijst erop dat veel liedjes tegenwoordig op elkaar lijken. “Het is een heel bekend akkoordenschema”, legt hij uit. Is hij woest op Giel? “Ik ben ook niet zo snel boos hoor. Ik heet geen Gordon.”

Over Gordon gesproken: die is verhuisd naar Dubai. “Ik spreek hem heel weinig. Hij is natuurlijk verhuisd naar Dubai, dus hij zit ergens in de zandbak. Ik denk dat hij het daar heel leuk heeft. Ik heb hem al anderhalf jaar niet gesproken. Het is niet dat ik boos op hem ben, maar we hebben een haat-liefdeverhouding.”

Afkicken

Gerard suggereert dat Gordon nog steeds moet afkicken. ” Het is een fantastische presentator en iemand waar je enorm mee kunt lachen, maar het is ook iemand die heel lang verslaafd is geweest. Dat zijn mensen die altijd een uitwerking hebben die niet altijd even prettig is. Dan is het Jantje lacht en dan Jantje huilt. Dat is al erg genoeg.”

“Laten we hopen dat hij vandaag of morgen afgekickt is en dat het hem heel goed gaat. Ik wens hem alle goeds. Hij zit nu in de zandbak, dus hij kan nu snuivend door het zand lopen in plaats van andere dingen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen