Gerard Joling woest op Televizier, praat met RTL over eigen tv-prijs

Gerard Joling is net als Carlo Boszhard helemaal over de zeik omdat hun tv-show The Masked Singer dit jaar geen kans maakte op een Televizier-Ring. Daarom wil Gerard een eigen tv-prijs oprichten.

Carlo Boszhard en Gerard Joling © William Rutten

RTL 4-presentatoren Carlo Boszhard en Gerard Joling staan helemaal op hun achterste benen omdat The Masked Singer dit jaar niet in de race was voor de Televizier-Ring. Carlo wil dat er voortaan niet een maar drie ringen worden uitgereikt – in verschillende categorieën – en Gerard denkt zelfs over het oprichten van een eigen prijs.

Gerard wil eigen prijs

Gerard vertelt er in De Telegraaf niet bij te kunnen dat The Masked Singer niet bij de laatste drie zat. “Niet voor mijzelf, maar voor de makers. Ik gun het iedereen en wil niet zuur zijn, maar misschien moet die verkiezing na bijna zestig jaar toch eens anders. Bijvoorbeeld met aparte categorieën, voor documentaires en entertainment.”

Hij wil nu een equivalent van het Televizier-gala gaan organiseren. “Met de directie van RTL heb ik ook gesproken over een eigen prijs. Een gouden beeldbuis of zoiets. Die kan dan ook gaan naar een NPO- of Talpa-programma.”

Theezakje

Mediadeskundige Mark Koster vindt dat Carlo en Gerard heel slechte verliezers zijn. “Carlo’s amusementshart huilt, zegt ie bij Jinek. The Masked Singer is buitenlands concept. Kopie uit Japan. Kijker weet ’t wel, theezakje waar water op gegooid wordt. Zure verliezer die zich stoort dat kinderen van Ruinerwold Televizier wint. Wil nu eigen categorie.”

Het is meer dan terecht dat De Kinderen van Ruinerwold heeft gewonnen, vindt Mark. “Boszhard sprak als gekrenkte filiaalhouder van Albert Heijn die respect wil omdat hij goede omzet draait, maar het niet kan verkroppen dat publiek boutiquewinkel van Villerius prefereert.”

Carlo Boszhard Ring

En wat vindt Mark van het idee voor een nieuwe tv-prijs? “Ja! Elk jaar de Carlo Boszhard Ring! Alles zo herdefiniëren dat hij hem krijgt”, besluit hij op Twitter.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zijn Carlo Boszhard en Gerard Joling slechte verliezers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen