Gerard Joling walgt van ‘linkse’ Giel Beelen: ‘Zelden zó boos!’

Gerard Joling vindt het belabberd dat Giel Beelen hem beschuldigt van plagiaat. Hij walgt ervan dat de ‘linkse’ radiomaker de feestvreugde rondom zijn nieuwe feestkraker zo wil verpesten.

Giel Beelen en Gerard Joling © SBS, RTL

Op dit moment heeft Gerard Joling een aardige hit met het liedje Los Met Z’n Allen. Volgens Giel Beelen is het logisch dat Gerard zo weinig wordt gedraaid op de radio, omdat dit volgens hem overduidelijk plagiaat is. Het liedje lijkt volgens hem heel erg op de liedjes Leef van André Hazes jr. en I Will Survive van de Hermes House Band.

‘Helemaal geen plagiaat!’

Muziekproducer Marcel Schimscheimer vertelt in Shownieuws dat hij de plagiaatbeschuldiging onzinnig vindt. Volgens hem is dit nou eenmaal het beproefde format van een kroegnummer. “Neem de Snollebollekes; die hebben dat ook en dat is ook niet nieuw. De mensen vinden het leuk en het blijkt te werken, maar het is niet dat je een liedje jat.”

Op een gegeven moment is elke noot wel gespeeld, aldus Marcel. “Er is een bepaalde range van akkoorden die nagenoeg door al die liedjes worden gebruikt. Ik zie niet in waarom dat dan plagiaat zou zijn.”

Gerard Joling pislink

Privé-baas Evert Santegoeds heeft gesproken met Gerard Joling en is ‘pislink’. “Ik moet zeggen: hij is zelden zo boos hoor. Hij zegt echt van: ‘Zit ik me op m’n 61ste hier nog op te winden over zo’n linkse radiomaker!’ Hij voelt zich in zijn integriteit aangetast.”

Waarom is Gerard zo boos? “Hij vindt het vooral vervelend voor John van Katwijk, de producer van het nummer, omdat hij ernstig ziek is. Die gunt hij deze grote hit nog even en nu wordt de feestvreugde een beetje getemperd door de aanval van Giel.”

Giel reageert

Giel vertelt aan Shownieuws dat het niet de bedoeling was om Gerard zo boos te maken. “Ik zal Gerard even appen. Het is gewoon een itempje dat De Plagiaatpolitie heet en ik ben het helemaal met hem eens: elke noot is al een keer gespeeld en er zijn heel veel nummers die op elkaar lijken, maar ik vond het gewoon even lachen om naast elkaar te leggen. Dat is het eigenlijk.”

“Het is gewoon een goede plaat, een feeststamper, maar ik denk dat iedereen het hoort denkt van: het heeft een beetje dit en een beetje dat. Het is gewoon een beetje fun. Elke noot is al een keer gespeeld en bij elke stukje goede hit denk je: hé, dit heb ik al eens ergens gehoord!”

Fragment

Het item uit Shownieuws:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen