Bridget Maasland niet warm van Jan Smit en Rik van de Westelaken

Bridget Maasland wordt niet warm van het presentatieduo Jan Smit en Rik van de Westelaken. Het is een misser dat zij op het Televizier-gala zijn gezet, vindt de presentatrice van RTL Boulevard.

Jan Smit, Bridget Maasland en Rik van de Westelaken © Ruud Baan / RTL Boulevard

Het Televizier-gala is eigenlijk ieder jaar weer vlees noch vis. Het wordt overduidelijk door een team gemaakt dat geen affiniteit heeft met glitter en glamour. De presentatie heeft sinds Chantal Janzen (van 2008 tot en met 2010) ook totaal geen sjeu meer: het dieptepunt werd in 2011 bereikt toen Cornald Maas aan het roer stond. Trillend als een rietje.

Glitter en glamour

Na Dionne Stax en Frits Sissing in 2020, was ook dit jaar de inspiratie op bij AvroTros: Jan Smit en Rik van de Westelaken worden naast elkaar gezet. Een oersaai duo, concludeerden RTL Boulevard-presentatoren Marieke Elsinga en Luuk Ikink eerder al. En daar sluit Bridget Maasland zich nu bij aan.

Tv-kenner Rob Goossens tegen Bridget: “Uit die limousine stappen straks Jan Smit en Rik van de Westelaken. Als je echt glitter en glamour wil, dan had je bijvoorbeeld Edsilia Rombley en Nikkie de Jager kunnen vragen.”

Niet niet-leuk

Bridget daarop: “Dat had ik inderdaad heel erg leuk gevonden. Ik vind de heren niet niet-leuk, maar glitter en glamour mis ik wel een beetje. (…) Vorig jaar liep het ook een beetje stug.”

Rob wijst erop dat het gala wel weer gezellig terug is in het Carré, nadat het festijn een aantal jaar in de Bijlmer werd georganiseerd. Toch is Bridget niet overtuigd. “Ik hoor nu Carré en een limousine, ik ben nog niet overgehaald, jij? Ik wil nog meer.”

Leeft niet

Het Televizier-gala leeft sowieso niet echt dit jaar, vindt Bridget. De drie genomineerden zijn De Kinderen van Ruinerwold, Een Huis Vol en Mocro Maffia. “Wordt er dit jaar minder gestemd? Heb jij dat idee? Alleen Een Huis Vol is echt aan het stemmenwerven en verder hoor ik niet zoveel.”

Rob: “Het zijn niet dingen waar heel veel stemmen voor worden geworven. Uiteindelijk zal er minder worden gestemd dan in voorgaande jaren. Zo’n hit zit er dit jaar niet tussen. Je kunt ook niet zeggen: ‘Stem allemaal op de Ruinerwold-documentaire!’ Dat is een beetje raar.”

Warm

Bridget liet overigens in het midden van welk presentatieduo ze wél warm zou worden. Dat zou overigens ook best een prestatie van formaat zijn.

Zelf heeft Bridget nog nooit een prijs gepakt op het Televizier-gala. Ze hoopte dat RTL Boulevard dit jaar genomineerd zou worden vanwege de moord op Peter R. de Vries.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen