Arjen Lubach over concurrentie met VI-trio: ‘Ik ga voor de inhoud’

Arjen Lubach moet eigenhandig de late avond van NPO 1 uit het slop gaan trekken nu Op1 behoorlijk is ingekakt. Maar wat verwacht hij van de concurrentie met de nieuwe VI-talkshow?

Arjen Lubach © VPRO

Het is in februari 2022 eindelijk zo ver: dan begint de dagelijkse talkshow ‘De Avondshow – met Arjen Lubach’, voorafgaand aan Op1 en récht tegenover concurrent Jinek, om 22.00 uur. Het is de bedoeling dat Arjen de late avond van RTL 4 gaat ruïneren, maar nu komt ook SBS 6 na de jaarwisseling met een late talkshow.

Borst natmaken

De mannen van VI gaan vanaf januari een dagelijks programma maken op SBS 6, waarschijnlijk van 21.30 tot 22.30 uur. Het is potentieel een grote kijkcijferhit, dus is het eigenlijk niet Arjen die zijn borst moet gaan natmaken? Hoe kijkt de VPRO-ster daar tegenaan? Hij vertelt het in een interview op NPO Radio 1.

Presentator Jeroen Wollaars vraagt aan Arjen: “Je won de Televizier-Ring, had kijkcijferrecords en de verwachtingen zijn hoog. Ik las vandaag dat het idee van de publieke omroep is dat hiermee RTL 4 van de kaart moet worden geveegd. Dat moet jij allemaal gaan doen.”

Concurreren met VI

Dan begint Arjen zelf over de VI-talkshow. “Ik zag ook dat SBS 6 ook een dagelijkse talkshow gaat doen op hetzelfde tijdstip ongeveer met Wilfred Genee. Ja, nou ja, ik kan alleen maar mijn best doen. Je hebt twee werelden: de wereld van prijzen, kijkcijfers en waarderingen en je hebt de wereld van de inhoud.”

Hij vervolgt: “Je kunt alleen maar die ene wereld beïnvloeden door middel van die inhoud. Je kunt alleen maar een goed programma maken en hopen dat mensen gaan kijken.”

Arjen gaat niet flyeren

Heel erg druk maakt Arjen zich er niet over. “Ik kan niet direct bezig zijn met kijkcijfers. Ik ga niet flyeren op straat of mensen willen kijken, weet je wel. Of jury’s van prijzen bellen. Dat zijn allemaal dingen die toch komen van het maken van een goed programma. Dat is mijn focus.”

Arjen wijst erop dat zijn show vooral comedy wordt en geen regulier programma over actualiteiten. “Het is wel echt comedy. Laat daar geen misverstand over verstaan. Ik heb wel een journalistieke en wereldlijke interesse, maar in de basis ben ik een grapjas.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen