Giel Beelen beschuldigt Gerard Joling van plagiaat: ‘Dit is een zaakje’

Giel Beelen beschuldigt Gerard Joling van plagiaat. Volgens de NPO Radio 2-dj lijkt zijn nieuwe hit Los Met Z’n Allen wel héél erg op twee andere liedjes. “Dit is een zaakje”, aldus de radiomaker.

Giel Beelen en Gerard Joling © RTL

Gerard Joling is zijn nieuwe single Los Met Z’n Allen volop aan het promoten. Zo zong hij het liedje afgelopen week onder meer in de talkshow van Eva Jinek. Ook radio-dj Giel Beelen hoorde hem voorbijkomen, maar moest meteen denken aan twee andere liedjes. Dit zaakje stinkt, zegt de presentator.

Verbolgen Gerard

Giel heeft het liedje van Gerard besproken in zijn rubriek De Plagiaatpolitie. “Ik weet dat Gerard altijd een beetje verbolgen is over het feit dat hij zo weinig gedraaid wordt, maar nu weten we ook weer een beetje waarom.”

Vervolgens laat de radiomaker fragmenten horen van de liedjes Leef van André Hazes jr. en I Will Survive van de Hermes House Band. Op een gegeven moment mixt hij de drie liedjes in elkaar. “Je hebt niet eens door dat je in die andere zit joh.”

Plagiaat?

Heel erg verdacht, vindt Giel het. “Gerard Joling was niet bereikbaar voor commentaar. Dat snap ik. Hij heeft natuurlijk ook een schnabbel zoals het hoort op de vrijdagavond, maar de plagiaatpolitie vindt dit wel degelijk een zaakje.”

Gerard wilde ook niet reageren bij RTL Boulevard. Hij heeft ook geen reactie geplaatst op Instagram. Het fragment uit de radioshow van Giel kunt u hier bekijken.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u van deze plagiaatbeschuldiging aan het adres van Gerard Joling?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen