Eva Jinek vindt dat ook Instagram steeds grimmiger wordt

Eva Jinek had al een gruwelijke hekel aan Twitter, maar ze merkt nu ook dat Instagram steeds grimmiger wordt. Er is volgens de presentatrice op steeds meer online platforms sprake van verharding.

Eva Jinek © Jinek

Al jaren spreekt Eva Jinek zich uit tegen het grimmige karakter van Twitter, waar mensen elkaar dagelijks verbaal kapotmaken. “Vaak doen mensen alsof het geen keuze is, dat het hen overkomt en dat je slachtoffer moet zijn van wat idioten over jou op Twitter zeggen. Maar er is een keuze: je hoeft er helemaal niet op”, zei ze eerder.

Insta-haat

Eva merkt nu ook dat Instagram steeds grimmiger wordt. Van alle BN’ers wordt er waarschijnlijk het meest gebasht op – niet geheel toevallig – de Hazesjes. Zowel André als Rachel zagen zich al genoodzaakt om hun Insta-comments te sluiten vanwege de vernietigende reacties. Ook RTL Boulevard moest ingrijpen vanwege de massale Hazes-haat.

Toch hebben ook steeds meer andere BN’ers te maken met negatieve reacties op Instagram. Voor Eva begint ook dat sociale medium nu zijn charme te verliezen.

Verharding

In haar tafelgast Tim den Besten zocht Eva gisteren een medestander. “Tim, jij zit veel op social media. Beproef jij een soort van verharding in de manier waarop mensen met elkaar praten?”

Tim heeft er echter niet zoveel last van: “Ehh, online? Nee, ik zit in een heel leuk hoekje van het internet. Dit soort mensen ken ik niet of volg ik niet, dus ik krijg er niet zo heel veel van mee eerlijk gezegd.”

Niet meer gezellig

Daar denkt Eva anders over. “En ook op Instagram is het nog steeds gewoon gezellig? Ik zit niet op Twitter en ook niet op Facebook en op Instagram was het altijd alleen maar gezellig en ik heb wel het idee dat het daar soms ook wat minder gezellig is. Iets minder feestelijk dan dat het vroeger was.”

Tim: “Ehh, ik heb dat nog niet gemerkt.”

Eva: “Ja, iedereen houdt van jou. Zelf de slingers ophangen, ik hoor het alweer!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Op welk sociale medium begeeft u zich het liefst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen