Eva Jinek wil tijd niet verspillen aan ‘idioten’ op Twitter

Het is een bewuste keuze van Eva Jinek om zich niet te begeven op Twitter. Ze wil haar tijd niet verspillen aan de ‘idioten’ die daar ronddwalen. Dat zegt de RTL 4-koningin in een podcast van Özcan Akyol.

Eva Jinek © RTL

De meeste presentatoren van actuele programma’s zijn actief op Twitter. Veel journalisten zien het sociale medium als onmisbaar om goed op de hoogte blijven van het nieuws en de heersende opvattingen. Daar is Eva Jinek het niet mee eens. Zij geeft aan prima zonder Twitter te kunnen. “Ik zit al jaren dus niet op Twitter”, legt ze uit.

‘Twitter doet lijden’

Eva wil haar collega’s op het hart drukken dat Twitter een keuze is. “Ik zal je zeggen waarom ik dat zeg: mensen lijden onder de dingen die gezegd worden over ze. Vaak doen mensen alsof het geen keuze is, dat het hen overkomt en dat je slachtoffer moet zijn van wat idioten over jou op Twitter zeggen. Maar er is een keuze: je hoeft er helemaal niet op.”

Zelfs als je journalist bent of actuele programma’s maakt, is Twitter niet nodig, aldus de presentatrice. “Ik zeg als voorbeeld om te illustreren: ik ben al vijftien jaar journalist, ik zit er niet op en heb nog nooit het nieuws gemist.”

Disproportioneel

In het verleden had Eva wél een eigen Twitter-account. “Ik vond dat er disproportioneel veel van mijn tijd, liefde, aandacht en energie ging zitten in het nadenken over de dingen die op Twitter werden gezegd door mensen waarvan de naam er niet eens bij stond. Toen heb ik voor mij zelf besloten dat ik mijn tijd beter en anders wil besteden.”

Overigens kan Twitter ook de andere kant op werken, aldus Eva. “Je kan er verlamd van raken, maar je kunt het je ook allemaal laten aanleunen. Als je iets goeds hebt gedaan, kun je gaan zwelgen in al die complimenten die je krijgt. Beide kanten op vind ik niet verstandig”, besluit ze in de podcast.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen