Catherine Keyl spreekt Hugo de Jonge aan: ‘Familieruzie door jou!’

Catherine Keyl is afgelopen kerst in een verschrikkelijke familieruzie verzand geraakt door het coronabeleid van Hugo de Jonge. Dat liet de televisiediva hem gisteren weten in de talkshow HLF8.

Catherine Keyl en Hugo de Jonge © SBS 6

Het is Johnny de Mol gelukt om zorgminister Hugo de Jonge aan zijn tafel te krijgen, onder meer om te praten over de controverse rondom de coronapas. “Het heeft hele families uit elkaar gedreven. Het is zó’n heftige discussie geworden. Herkennen jullie dat?”, vroeg de presentator aan medegast Catherine Keyl.

Ruziënde Keyltjes

Catherine onthult daarop dat ze afgelopen kerst door de toespraak van Hugo in een ernstige familieruzie terecht is gekomen. “Ja, met kerst vorig jaar slaande ruzie, want jullie hadden gezegd dat je niet bij elkaar moest gaan zitten. Wij hadden bedacht om met de hele familie te gaan eten, dus ik zei: ‘Jongens, dat gaan we echt niet doen. Dat vind ik véél te link!’”

Iedereen was woest op Catherine. “Nou, daar waren een aantal mensen heel boos over natuurlijk. En terecht. Teleurgesteld, dat snap ik. Maar ik ben toch blij dat ik het niet gedaan heb. Ik had er niet aan moeten denken, want ik heb mensen in mijn omgeving die long covid hebben. Nou, echt niet leuk.”

Polariserende krachten

Het is volgens Hugo heel vervelend dat er zoveel polarisatie ontstaat in Nederland. “Polariserende krachten doen hun werk. En ook niet zonder succes. Dat is wel iets om je zorgen over te maken, vind ik. Dat zelfs (…) het belang van de volksgezondheid al gepolitiseerd wordt… Je ziet het in alle landen wel. Het is heel erg ondermijnend.”

Catherine’s voormalige 5 Uur Show-collega Viola Holt zit tegenwoordig volledig in het wappiekamp. Zij afficheert zich inmiddels zelfs met Viruswaarheid-kopstuk Willem Engel.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Catherine Keyl wordt vaste gast in de talkshow van Johnny de Mol. Leuk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen