Rob Kemps over lage kijkcijfers The Wheel: ‘Voice scoort ook niet!’

Rob Kemps reageert op de lage kijkcijfers van The Wheel, zijn zaterdagavondquiz op SBS 6. Het ligt niet aan hem, denkt de presentator. Volgens hem scoort alles momenteel slecht op televisie.

Rob Kemps met The Wheel © William Rutten

De SBS 6-collega’s van Rob Kemps bouwden de spanning flink op in aanloop naar de eerste aflevering van The Wheel: hij zou dé grote ontdekking zijn op televisiegebied. Nou doet hij het in Chansons! met Matthijs van Nieuwkerk heel aardig, maar in The Wheel lijkt het toch een beetje alsof Rob net achter een marktkraam vandaan is getrokken.

Rob Kemps reageert

Rob loopt zó te schreeuwen in The Wheel dat René van der Gijp er een persiflage van heeft gemaakt. Nu reageert hij bij De Telegraaf: “Kijk, in het enthousiasme… Dat is gewoon hoe ik ben. Ik ben net zo blij met een pak koffie als 2.000 euro als 68.000 euro. Dat zou ik ook nooit veranderen. Dan heb je altijd mensen en een Gijp, die me lekker na gaat doen.”

Het lijkt erop dat Rob die kritiek toch een beetje vervelend vindt. Op de vraag wat hij van de Gijp-persiflage vindt, zegt hij: “Het is beter dan dat je een quiz hebt op Talpa en na drie uitzendingen mensen zeggen: ‘Rob Kemps, nog nooit van gehoord?’”

Lage kijkcijfers

En wat vindt Rob van de magere kijkcijfers van The Wheel? Dat ligt niet aan hem, meent de presentator. “Die kijkcijfers… Ik moet heel veel leren in korte tijd. Ik merk ook, of tenminste: het is mij verteld, dat de kijkcijfers überhaupt… Dus dat mensen net als The Voice en hele grote programma’s… Normaal scoorden die 1,8 miljoen en die zitten nu ook op 800.000 ofzo. Dus ja.”

“Maar ik ben er ook niet zo mee bezig. Ik maak iets omdat ik het leuk vind en dat ik er zelf achter sta. Als de mensen het leuk vinden is het mooi meegenomen en als ze het niet vinden, dan kijken ze niet. Zo maak ik muziek, zo maak ik televisie en zo doe ik interviews.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rob Kemps beweert niet bezig te zijn met kijkcijfers. Gelooft u dat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen