Bert van Leeuwen zorgt voor enorme woede achter de schermen

Bert van Leeuwen heeft vorige week voor enorme woede achter de schermen gezorgd tijdens de opnames van de Harm Edens-quiz Je Zou Het Moeten Weten. “Dit is mij niet verteld!”

Manuel Venderbos en Bert van Leeuwen © NPO

De Harm Edens-quiz Je Zou Het Moeten Weten, dat over zeventig jaar televisie gaat, is nu twee afleveringen onderweg. De eerste aflevering zorgde voor een ruzie tussen Angela de Jong en Winston Gerschtanowitz en ook de aflevering van gisteren is goed voor een relletje. Hoe kan het ook anders met zoveel ijdele tv-persoonlijkheden bij elkaar.

Valse voorwendselen

Wat is er ditmaal gebeurd bij de NPO 1-quiz? Het spel wordt wekelijks gespeeld door twee andere teamcaptains, die hun eigen teamleden mee mogen nemen. Gisteren speelden Bert van Leeuwen en Carrie ten Napel tegen elkaar. Carrie zat achter de desk met haar vader en twee goede vriendinnen en Bert besloot een EO-clubje uit te nodigen.

Manuel Venderbos, die tegenwoordig werkt als verslaggever van RTL Boulevard en als presentator van de AD Mediapodcast, heeft jarenlang voor de EO gewerkt. Leuk om erbij te vragen, dacht EO-ster Bert. Maar nu blijkt dat hij Manuel onder vals voorwendselen naar de studio heeft gelokt.

Manuel woest

Het komt aan het licht door Angela de Jong, die Manuel in hun gezamenlijke mediapodcast confronteert met zijn woede-uitbarsting achter de schermen. “Ik zat donderdagavond in de visagiestoel bij Op1 en die visagiste vroeg hoe het met jou was, Manuel, want die was jou tegengekomen en je was nogal boos.”

Manuel: “Ik was uitgenodigd voor die quiz door Bert van Leeuwen. Ik vond het leuk dat Bert mij vroeg, maar toen ik die redacteur aan de lijn had zei ik: ‘Als ik in een soort EO-team kom te zitten of als dit een soort ultieme lijmpoging is en Bert op een gegeven moment met een witte limo voor komt rijden dat ik weer bij die club moet horen, dan doe ik niet mee.’”

Schop na

Waarom wil Manuel niet meer met de EO geassocieerd worden? “Ik ben daar niet zo leuk weggegaan. Ontslagen en dan ook nog eens via de achterdeur met een schop na.”

Manuel zei ja tegen de uitnodiging van Bert. “Ik zei ja, want 70 jaar televisie vond ik leuk en met Bert ook. Het zou dan zijn met Annette van Trigt en Willeke Alberti. Dat vond ik dus leuk. Toen kwam ik daar en ze zeiden: ‘Dit is je kleedkamer en die moet je delen met Klaas en Jeroen.’ Ik dacht: Klaas en Jeroen? Geen idee, het zal wel.”

Gespannen sfeer

Toen bleek het om EO-gezichten Klaas van Kruistum en Jeroen Snel te gaan. “De andere teamgenoot was Anne-Mar Zwart. Allemaal leuk om te zien, maar toen kwam Bert erbij en zag hij mijn gezicht en toen zei ik: ‘Ja, dit had je me niet verteld.’ Hij zei: ‘Als ik het van tevoren had verteld, had je dan meegedaan?’ Ik zei: ‘Dan had ik niet meegedaan.’ Zo’n sfeer was het een beetje.”

Heeft Bert hem keihard genaaid? “Hij zegt tegen mij dat het niet door hem komt. Maar hij heeft mij wel uitgenodigd.”

En waarom is hij niet opgestapt? “Dat had gekund, maar dan naai je zo’n club erbij.”

Ongemakkelijk

Uiteindelijk was gisteren op televisie te zien dat Manuel er niet echt zin in had. Bert kondigde hem al enigszins ongemakkelijk aan. “We kennen elkaar eigenlijk van de korfbal, maar we hebben ook iets met de EO. De een wat meer dan de ander.”

“Manuel is ooit bij de EO begonnen, maar is al een tijdje weg en wil er niet meer aan terugdenken. Nu werkt hij bij AD-tv en de AD Mediapodcast, onder andere, hè? Ik ben trots dat hij bij mij erbij zit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Manuel Venderbos dacht een team te gaan vormen met Willeke Alberti. Zelfoverschatting?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen