Angela de Jong slaat terug naar Winston Gerschtanowitz

Angela de Jong slaat terug naar Winston Gerschtanowitz, die vorige week in een tv-programma haar neus ophaalde voor de AD-diva. “De vraag is of hij überhaupt wel kritiek wil horen.”

Angela de Jong en Winston Gerschtanowitz © RTL

Winston Gerschtanowitz deed vorige week mee aan de NPO 1-quiz Je Zou Het Moeten Weten en daarin zat onder meer een quizvraag over Angela de Jong. Van de tien kandidaten was Winston de enige die het antwoord op de volgende vraag niet wist: ‘Wat is de titel van de geliefde en gehate column van Angela in het AD?’

‘Ik blader Angela door’

Als tv-professional weet Winston natuurlijk dondersgoed hoe de column van Angela heet, maar zijn antwoord was ‘Zap’, de naam van de tv-column in NRC Handelsblad. “Ik heb echt geen idee. Ik had ‘Zap’, ik dacht: dat klinkt leuk.”

Hoe kan het dat hij niet weet hoe Angela’s column heet? “Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het ook gewoon bewust niet lees. Zodra ik het ergens zie staan, dan blader ik gewoon door.”

Het is natuurlijk geen geheim dat de sterren die dit het hardst roepen zich het meest aantrekken van Angela’s kritiek. Presentator Harm Edens: “Dan word je toch nog alsnog door je vrienden verteld: ‘Angela heeft je genoemd!’”

Winston: “Nee, ook niet, nee.”

‘Kun je niet tegen kritiek?’

Richard Groenendijk was verbaasd over die lange-tenen-houding van Winston: “Waarom lees je het niet?”

Winston vanaf zijn high horse: “Omdat ik wel wat beters te doen heb.” Knikkeren met BN’ers bijvoorbeeld.

Harm: “Kun je niet tegen slechte kritieken?”

Winston: “Oh ja, heel goed zelfs. Dat is het probleem niet, maar ik hou gewoon niet van die vorm.”

Harm: “Lekker in de krant lopen roesten?”

Winston: “Ja.”

Harm: “Oh, ik vind het altijd wel leuk. Dat ik denk: wat weet jij ervan, rare Rotterdamse troela?”

Richard verdedigt Angela

Richard sprong in de bres voor Angela. “Ik ben het eigenlijk acht op de tien keer met haar eens, maar ik ben volgens mij een van de weinigen. Ze heeft over mij ook wel wat lulligs geschreven toen ik in een programma zat dat ze niets vond. En dat was ook eigenlijk niets.”

Hij vervolgt: “Ik weet nog dat wij na de eerste opname naar buiten liepen met het panel, van: ‘Nou, heel veel succes in de krant.’ Ze heeft wel gelijk.”

Angela reageert

Angela begrijpt Winstons beklag over ‘de vorm’ niet, reageert ze in de AD Mediapodcast. “Hij vindt ‘de vorm’ heel erg gek. Hij kan niet lezen blijkbaar. Dat is de vorm, want het is een geschreven column.”

Collega Dennis Jansen: “Hij zegt ook ‘doorbladeren’, maar dat kan bijna niet, want wij staan op de laatste pagina.”

Hulpje Marcus den Blanken: “Weet je wat me hieraan opvalt? Winston is goed bij Talpa, hè? Het is precies wat we bij Talpa heel vaak zien: als er kritiek komt, willen ze het niet te horen en ze krijgen het ook niet te horen, want hun vrienden vertellen het niet.”

‘Wil hij kritiek horen?’

Marcus, die met Angela meedenkt over haar columns, vervolgt: “Je hoeft niet al jouw columns geweldig te vinden – zeker niet – maar je kunt wel denken: oh, daar wordt wat gezegd, daar doe ik wat mee of daar doe ik niet wat mee. Je kunt toch accepteren dat er wat over je gezegd wordt?”

Angela: “De vraag is of hij het wil horen. Het gaat vaak diametraal in tegen wat ze daar uitstralen: wij zijn geweldig, wij zijn fantastisch.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Winston Gerschtanowitz leest de columns van Angela de Jong niet. Waarom niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen