Elise Schaap helemaal klaar met Nikkie Plessen: ‘Geen zin meer in’

Elise Schaap heeft geen zin meer om in de huid te kruipen van Nikkie Plessen. Ze heeft haar inmiddels al vaak genoeg gepersifleerd, vertelt de actrice. “Die hoeft van mij niet meer.”

Elise Schaap als Nikkie Plessen © RTL

Hoewel De TV Kantine momenteel met pauze is, staat het internet nog bol van de fragmenten. Eén van de populairste persiflages is die waarin Elise Schaap in de huid kruipt van Nikkie Plessen. Ze doet haar zó goed na dat je het verschil bijna niet meer kunt zien. Op een treffende wijze weet Elise steeds weer Nikkie’s leegheid uit te dragen.

Klaar met Nikkie

Inmiddels is Elise zelf wel een beetje uitgekeken op deze persiflage, bekent ze in VARAgids. “Nikkie Plessen heb ik zoveel gedaan, die hoeft voor mij niet meer terug te komen. Daar ben ik wel klaar mee.”

Nikkie heeft wel heel sportief gereageerd op die persiflage. Vorig jaar reikte Nikkie zelfs een prijs uit aan Elise. “Van bijna iedereen die ik heb geïmiteerd, kreeg ik persoonlijk bericht dat ze het leuk vonden. Opmerkelijk. Ik kan me ook voorstellen dat mensen er niet op zitten te wachten want het zijn toch kwetsbaarheden die ik uitvergroot.”

Thank god

Sommige BN’ers nemen zichzelf nogal serieus, maar bij Nikkie valt dat mee. Zelf weet ze stiekem ook wel dat haar hele baan gecreëerd is rondom oppervlakkigheden.

Elise heeft nooit een vervelende opmerking gekregen van Nikkie. “Gelukkig is er dus nog genoeg zelfspot in Nederland. Thank god, we doen overal al zo moeilijk over.”

Geen reet

Tot slot: schaamt Elise zich tijdens haar serieuze acteerklussen niet een beetje voor de lach-of-ik-schiet-humor van De TV Kantine? “Dat maakt me geen ene reet uit. Nee. Geen reet. En dat voelt zo bevrijdend.”

“Op de Toneelschool kwam nicht im Frage dat je later misschien in Goede Tijden Slechte Tijden zou spelen. En ik had ook niet kunnen bedenken dat ik zou gaan imiteren. Dat werd daar niet gezien als echt spelen. Maar ik heb me daaraan ontworsteld, het interesseert me niet hoe anderen daar naar kijken.”

Fragment

Elise als Nikkie:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen