Arjen Lubach moet late talkshow RTL 4 ruïneren: ‘Lat ligt hoog’

NPO 1 zet Arjen Lubach in als sloopkogel. De presentator, die met Zondag Met Lubach steevast miljoenen kijkers wist te boeien, gaat dagelijks met de late talkshow van RTL 4 concurreren.

Arjen Lubach © VPRO

Ruim drie maanden geleden werd duidelijk dat Arjen Lubach een dagelijkse satireshow krijgt op NPO 1. De zender meldde daarbij alleen dat het programma van start gaat in 2022 en van maandag tot en met donderdag te zien zal zijn. Nu is er een preciezere startdatum, maart 2022, én een uitzendtijdstip: 22.00 uur.

Recht tegenover Jinek

Arjen zal dus dagelijks voorafgaand aan Op1 te zien zijn, wat betekent dat NPO 1 er net als RTL 4 voor kiest om prime time in te korten met een half uur. De presentator zal straks tegelijk van start gaan met de late talkshow van RTL 4 (Jinek, Humberto of Beau) en de verwachtingen zijn hooggespannen.

Het wordt volgens NPO’s tv-baas Frans Klein een spektakel. “De eerste uitzending is pas in maart, maar Arjens team is al begonnen met oefenen en proefuitzendingen. Ze leggen de lat hoog, want het is een behoorlijke opgave: vier dagen in de week met humor je kijk op de werkelijkheid geven”, zegt hij in de Volkskrant.

Forse investeringen

De NPO geeft Arjen alle ruimte. Hij heeft immers bewezen met zijn programma’s miljoenen kijkers te kunnen scoren. “Daarom heeft Arjen ook een groot team tot zijn beschikking gekregen, waarin we behoorlijk hebben geïnvesteerd.”

Over het tijdstip zegt Frans: “We beginnen om 10 uur omdat we trouwe kijkers de gelegenheid willen geven eerst naar Nieuwsuur te kijken, op NPO 2. Daarna kun je zappen naar Arjen Lubach, vervolgens komt de talkshow Op1. Dat ritme hebben we voor ogen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaat Arjen Lubach de late talkshow van RTL 4 overtreffen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen