Anna Nooshin is weer aan het vloggen: ‘Ze is niet meer relevant’

Anna Nooshin is terug bij af. Nu haar carrière ontzettend in het slop is geraakt, is ze na een jarenlange pauze maar weer gaan vloggen. Ze maakt traditionele wekelijkse filmpjes over haar leven.

Anna Nooshin © YouTube

De vloggende Anna Nooshin wordt niet bepaald met open armen ontvangen. De YouTube-routinier trekt bijvoorbeeld veel minder kijkers dan nieuwkomer Yvonne Coldeweijer. Maar ze krijgt ook van alle kanten de kritiek dat ze niet meer relevant zou zijn. En daar reageert de influencer nu op.

Niet meer relevant

Anna vindt het vervelend dat ze irrelevant genoemd wordt, zegt ze in haar vlog. “Ik heb alle reacties gelezen op de vlog. Er waren zoveel lieve reacties, maar er was er één en bijna ging het in mijn hoofd zitten. Bijna. Ik moest echt heel erg mijn best doen, maar ik heb er nog wel een paar keer aan gedacht die avond.”

Wat was dat voor reactie? “Dat was er eentje en die zei iets als: ‘Ik weet het niet. Ik volg jou vanaf het begin, maar ik vind jou gewoon niet meer zo relevant en ook op Instagram vind ik je content niet relevant, dus nee, ik ga niet meer kijken.’ En toen moest ik gewoon heel erg nadenken over dat hele concept van relevantie.”

Heel erg verdrietig

Relevantie is de reden dat Anna heel lang afwezig is geweest. “Dat is precies de reden waarom ik best wel lang een pauze heb genomen ofzo, omdat ik het eigenlijk gewoon heel erg verdrietig vind dat zoiets wordt gezegd. Niet eens voor mij, want je mag dat vinden, prima, maar meer van in de maatschappij dat dat dus iets waar zo erg op wordt gelet.”

Het gaat nu heel erg om relevantie, views en likes, zegt Anna. “Dat iemand in het publieke oog alleen maar succesvol en relevant is als… En relevant vind ik sowieso een kutwoord, want relevant voor wat? We doen in ons vakgebied niet iets wat zielen redt. Het is entertainment, dus relevant voor wat?”

Likes-count

Anna wil tegengas geven. “Ik dacht wel gewoon bij mezelf: dat is de reden dat ik ook op Instagram die likes-count wil verbergen, omdat ik daar niet aan mee wil werken. Het moet niet uitmaken hoeveel mensen er wel kijken of niet en hoe relevant het is.”

Ah, juist op het moment dat haar likes en views in de lift naar beneden zitten, wil Anna Nooshin de likes-teller gaan verbergen. Wat een toeval. En dat terwijl ze deze zomer nog betrapt werd op het kopen van volgers.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Anna Nooshin relevant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen