Angela de Jong kotst van ons-kent-ons-sfeer bij Johnny de Mol

Angela de Jong ergert zich nog steeds aan het ons-kent-ons-gehalte van de Johnny de Mol-talkshow HLF8. “Dan komen zijn moeder en tante langs, dan weer zijn vriendje Dinand van Kane.”

Johnny de Mol en Angela de Jong © Beau

Het is volgens Angela de Jong heel onhandig om zo’n ons-kent-ons-sfeertje te creëren, omdat Johnny de Mol zijn kijkers hiermee buitensluit. Die hebben immers geen zin om te kijken hoe gezellig Johnny en zijn intimi het met elkaar hebben, maar zich betrokken voelen bij een programma.

Ons-kent-ons-sfeertje

Angela vindt dat Johnny zich hiermee in de vingers snijdt. “Het is wel een ons-kent-ons-sfeertje. Dat schreef ik in de eerste column al en daar blijf ik bij. En moeder Willeke en tante Linda en zijn vriendje Dinand van Kane en Guus Meeuwis en een andere vriend en dan zou zijn vriend Ronald Koeman ook nog langskomen.”

Ronald zegde af omdat hij van de clubleiding niet mocht komen. “Maar als hij niet komt dan zingt vriend Guus Meeuwis wel weer een liedje voor z’n andere vriend”, sneert Angela in de AD Mediapodcast.

Kotsen op Johnny

Eigenlijk moet Angela een beetje kotsen van dat ons-kent-ons-gehalte. “Ja, kom op jongens, daar moet je wel echt een sterke maag voor hebben om dat ons-kent-ons-kliekje te trekken.”

Verder vindt de AD-opiniediva dat het allemaal heel erg kabbelt. “Hij doet het programmaatje helemaal niet slecht en als je erin hangt blijf ik ook altijd wel hangen, als er niet iets anders is wat ik per se wil zien. Het enige dat wel een nadeel is, is dat ik na vijf minuten niet meer weet waar ik naar gekeken heb en waar het nou precies over ging.”

Grachtengordel

Maar DWDD was toch ook heel erg ons-kent-ons? Ja, beaamt Angela. “Daar was het de Amsterdamse grachtengordel, hier is het de vriendenkring van de familie De Mol.”

Ze juicht overigens wel toe dat Catherine Keyl vaste gast wordt in HLF8. “Iemand die wél journalistiek onderlegd is en lastige vragen durft te stellen.”

Doorbijten

Voorlopig zullen we het nog wel even met Johnny moeten doen, verwacht ze. “De wet in televisie is altijd dat je de eerste drie maanden niet met vakantie mag. Hij moet gewoon even doorbijten.”

Johnny sloeg vorige maand nog op een vileine manier terug naar zijn criticus Angela. “Wie is dat?”, zei hij over de opiniediva.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johnny de Mol leunt wel heel erg op zijn familie en vrienden. Onhandig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen