Angela de Jong blijft erbij: ‘Wendy van Dijk al jaren op haar retour’

Angela de Jong vindt dat de carrière van Wendy van Dijk geen boost heeft gekregen na haar overstap naar SBS 6. Ze blijft erbij: de presentatrice was en is op haar retour. “Nu is SBS vast weer boos.”

Wendy van Dijk en Angela de Jong © NPO

Er zijn weinig mensen in de televisiewereld die een grotere hekel hebben aan Angela de Jong dan Wendy van Dijk. Het was een paar jaar geleden zelfs zó erg dat Wendy eruit floepte dat ze Angela graag op haar bek zou willen slaan, al noemde ze niet haar naam. “Ik denk: je moet mensen niet willen slaan omdat ze hun mening geven”, reageerde Angela.

Op haar retour

Wendy scoort momenteel belabberd slecht op SBS 6. Na De Dansmarathon en Wie Kent Nederland zet ze nu dramascores neer met Cupido Ofzo. “En dat voor een van de boegbeelden van de zender, Wendy van Dijk… Dat is toch wel knap, dat je dat voor elkaar krijgt. Toch?”, reageert Angela in haar AD Mediapodcast.

Angela blijft bij haar mening over Wendy. “John de Mol wist wat hij kocht, namelijk iemand die een beetje op d’r retour was. Als ik dat zeg worden ze weer heel boos bij SBS.”

Leuker zonder Wendy

Cupido Ofzo is de nieuwe datingshow waarin Wendy een duo vormt met Leonie ter Braak. “Er is waarschijnlijk niet goed nagedacht over waar het is neergezet, wie het presenteren en hoe het is opgezet”, zegt Angela.

Haar collega Marcus den Blanken: “Ik denk serieus dat als Leonie ter Braak dit in haar eentje had gedaan, zonder Wendy, ik het leuker had gevonden om naar te kijken. Leonie blijft op de momenten dat het moet namelijk wél op de achtergrond en niet van: hé, kijk eens, hier ben ik, ik heb een auto bij me!”

Kinderlijk

Ook Angela stoort zich aan Wendy’s kinderlijke manier van presenteren. “Dat was al erg, maar ook de manier waarop ze tegen dat eerste stel praatte alsof ze werkelijk echt peuters van drie waren… Van: ‘Ik ga nu even de auto wegzetten, maar ik kom zo weer terug hoor!’ Dat je echt denkt: howww, de kriebels liepen over mijn rug.”

Cupido Ofzo is een datingshow voor mensen met autisme, een licht verstandelijke beperking of een niet aangeboren hersenaandoening. Het soortgelijke The Dateables is veel beter, vindt Angela. “Hier had het weer dezelfde kenmerken als Flirty Dancing. Het is allemaal net te gestyled, net te bedacht, net te filmisch. Het is gewoon niet handig.”

‘Ze voegt niets toe!’

Angela is onverbiddelijk. “Ik vind Wendy van Dijk niet heel veel toevoegen. Leonie ter Braak vind ik een hartstikke leuke meid, maar die zit gewoon bij SBS niet op de goede plek.”

Poeh, dat wordt weer de hele ochtend disqen voor Wendy om haar agressie eruit te zweten. Of zit die vuistslag er toch nog eens aan te komen?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Angela gelijk? Is Wendy van Dijk op haar retour?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen