‘André Hazes jr. moet oppassen voor fatale afloop à la Amy Winehouse’

André Hazes jr. moet ervoor waken dat hij niet in de voetsporen treedt van Amy Winehouse, die is overleden na een kort leven vol drank en drugs. Dat zegt verslavingsdeskundige Bram Bakker.

Amy Winehouse en André Hazes jr. © YouTube

Verslavingsdeskundige Bram Bakker twijfelt er niet aan dat de recente afwezigheid van André Hazes jr. te maken had met een opname in een verslavingskliniek, zegt hij in weekblad Privé. Het is volgens hem namelijk ‘wel heel toevallig’ dat hij vier weken weg was. “Patiënten worden in de regel vier weken behandeld.”

Zware tijd tegemoet

Pas ná de behandeling in een kliniek wordt het pas echt lastig voor mensen die verslaafd zijn, aldus Bram. “Ik ken de psychische situatie van André niet, maar dat er wat aan de hand is, mag duidelijk zijn. Als er mogelijk ook nog gedoe is met de relatie, dan gaat een artiest ook na een opname een zware tijd tegemoet.”

Wat maakt het zo lastig voor een ster als André? “Het meest wrange is dat een verslaving vaak bijdraagt aan de carrière van een artiest. Zeker als je naar artiesten kijkt als Amy Winehouse, de zangeres die tien jaar geleden aan een overdosis drugs overleed.”

Amy Winehouse

Bram hoopt dat André ervoor waakt dat hij niet in Amy’s voetsporen treedt. “Die jonge vrouw stond continu op het podium en iedereen adoreerde haar, maar niemand greep in. De fatale afloop was dan ook dramatisch, zeker als en artiest zo ongelooflijk populair is. Daarin schuilt net als misschien wel bij André Hazes het gevaar.”

Het is volgens Bram noodzakelijk dat André goede mensen om zich heen heeft. Nu het uit is met Sarah van Soelen, kan hij misschien geholpen worden door zijn ex Monique Westenberg, naar wie hij terug zou willen. “Veel addicts die er tevens volledig psychisch doorheen zitten, schreeuwen meestal om hulp van geliefden om zich heen.”

Privé

Het artikel ‘Dré’s drama: de grootste klap moet nog komen’ kunt u lezen in de nieuwe Privé. Abonneren kan hier.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat André Hazes jr. een betere manager en betere begeleiding nodig heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen