Tim Hofman moet tv-show aanpassen van NPO 3: ‘Te langdradig’

Tim Hofman mag door met zijn kijkcijferflop Pak De Macht, maar NPO 3 wil wel dat de vorm grondig wordt aangepakt. Het was volgens de zenderbaas namelijk wel heel langdradig.

Tim Hofman © BNNVARA

Na vijf jaar lang kleinere problemen te hebben opgelost in BOOS, vond Tim Hofman het tijd om eens naar de grote onderliggende problemen te kijken. Dat deed hij afgelopen lente in de zesdelige serie Pak de Macht. De eerste aflevering ging over de macht van China in Nederland. Tim deed heel erg zijn best, maar er keken nog geen 200.000 mensen.

Tweede kans

Eigenlijk zijn de kijkcijfers niet goed genoeg voor een vervolg, maar toch geeft NPO 3-baas Suzanne Kunzeler hem een tweede kans. “Ik kijk tevreden op de gemaakte afleveringen terug. Ik vind het een bijzonder programma”, vertelt ze aan NU.nl.

Tim mag het nog een keer gaan proberen, maar hij moet het wel anders gaan aanpakken. De eerste serie was namelijk wel een beetje langdradig, vindt ze. “We hebben besloten om ermee door te gaan, maar zijn wel met BNNVARA in gesprek over de vorm van het programma. Die zou je misschien net iets moeten aanpassen.”

Lange zit

Het mag allemaal wel iets sneller, aldus Suzanne. “Je zag dat het voor een aantal mensen best een lange zit was. Maar ik vond heel goed hoe Tim dat deed. Net als de research en de grondigheid van het programma.”

Hoe dan ook zal Pak De Macht geen kijkcijferkanon worden. Die heeft NPO 3 sowieso niet meer nu Arjen Lubach is vertrokken naar NPO 1. “Natuurlijk zul je zien dat die zondag het over de gehele linie iets minder gaat doen”, zegt ze. Maar: “Er zit vlees op de botten, we draaiden niet alleen op Lubach.”

Lees ook

Tv-programma Tim Hofman afgekraakt: ‘Heel erg pretentieus’ (13 mei 2021)

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen