Chantal Janzen gaat dit jaar niet naar Gouden Televizier-Ring Gala

Chantal Janzen gaat dit jaar niet naar het Gouden Televizier-Ring Gala, nu ze is uitgesloten van deelname. Ze heeft op die bewuste avond tv-opnames van haar programma gepland.

Chantal Janzen © William Rutten

Presentatoren en presentatrices die drie jaar op rij de Zilveren Televizier-Ster winnen, mogen het jaar erop even niet meer meedoen. Het overkomt Chantal Janzen dit jaar voor de tweede keer en dat is een unicum. Nog nooit eerder won iemand deze prijs tweemaal drie keer op een rij.

Chantal is er niet bij

Nu Chantal dit jaar geen kans mag maken, heeft ze ook maar besloten om helemaal niet te komen. “Helaas ben ik er niet, ik heb die avond zelf opnames voor Chantals Pyjama Party. Maar mocht het nodig zijn, dan mag je best inbreken met een straalverbinding”, vertelt ze in de Televizier.

Wat vond ze van de afgelopen editie in coronatijd? “Het was heel bevreemdend om in een bijna leeg Carré te zitten met een klein groepje. Maar ik heb geen moment getwijfeld om te gaan. Zeker in deze tijd is het belangrijk om alle culturele uitingen een warm hart toe te dragen en daar hoort televisie zeker bij.”

Spannend jaar

Chantal kijkt naar eigen zeggen terug op een spannend tv-jaar. “Het is altijd spannend om te zien of iets aanslaat, helemaal als je het zelf hebt bedacht en geproduceerd zoals Chantals Beauty Camper. Maar het was net zo goed een dingetje om Oh Wat Een Jaar over te nemen.”

Oh Wat Een Jaar is de show die ze van Linda de Mol heeft gekaapt en daar was de tv-koningin zelf absoluut niet blij mee. Chantal vreesde dan ook voor het oordeel van de kijker. “Je weet nooit zeker of mensen je op die plek accepteren of überhaupt nog op het format zitten te wachten.”

Drie op een rij

Slechts drie andere presentatoren hebben ooit te maken gehad met de drie-op-een-rij-regel van Televizier, namelijk Wendy van Dijk (na de derde winst in 2005), Paul de Leeuw (na 2008) en Yvon Jaspers (na 2010).

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke van de vier dames die in de afgelopen jaren naast Chantal Janzen genomineerd waren, gunt u deze prijs?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen