Wolter Kroes na mediarel: ‘Nu heeft iedereen schijt aan Sonja Bakker’

Wolter Kroes heeft er geen enkele moeite mee dat het imago van Sonja Bakker een enorme dreun heeft gekregen. “Weet je, je mag gewoon niet pikken”, zegt de volkszanger in Nieuwe Revu.

Sonja Bakker en Wolter Kroes © YouTube, SBS 6

Het is voor Sonja Bakker een afschuwelijke zomer: de plagiaatrel waar ze onderdeel van was, zal immers voor altijd aan haar kleven. Terecht ook, vindt volkszanger Wolter Kroes. Hij heeft de berichtgeving in de media nauwlettend in de gaten gehouden en vindt het nogal bizar dat Sonja allerlei recepten heeft gestolen van andere bakmevrouwen.

Schijt aan Sonja

Het is over en uit voor Sonja, vreest Wolter. “In de tijd dat het Sonja Bakkeren zo populair was, mocht je af en toe ook een SAS-dag nemen, een Schijt Aan Sonjadag. Ik ben bang dat nu iedereen schijt aan haar heeft.”

Hij vervolgt: “Weet je, je mag gewoon niet pikken. Als ik een liedje uitbreng dat te veel op een liedje lijkt van iemand anders, dan krijg ik de Buma/Stemra op mijn dak. Ik vind Sonja een schat van een vrouw, ik kom haar weleens tegen bij de wintersport in Gerlos, ze is een superlief mens. Maar je mag gewoon niet zomaar dingen kopiëren.”

Jatten

Wolter benadrukt dat Sonja in deze rel ‘goed verkeerd’ zit. Hij wijst erop dat ze niet alleen recepten heeft gestolen, maar ook foto’s van gerechten. “Je kunt het niet zomaar jatten.”

Was hij überhaupt ooit van van Sonja? “Nee, zelf heb ik nooit gesonjabakkerd uit haar boeken. Maar dat zie je ook wel aan me, want het is bij mij hopeloos. Ik ben de grootste jojo van Nederland volgens mij, de kilo’s komen en verdwijnen. Het gaat niet om tientallen kilo’s gelukkig, maar ik ben wel een kilootje of vijf, zes te zwaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Sonja Bakker en haar agressieve vriend Barry een eng koppel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen