Tv-programma Tim Hofman afgekraakt: ‘Heel erg pretentieus’

Het nieuwe programma Pak De Macht waarin Tim Hofman optreedt als wereldverbeteraar, wordt behoorlijk afgekraakt door Rob Goossens en zijn Telegraaf-collega’s. “Het is heel pretentieus.”

Tim Hofman © Annemieke van der Togt

Tim Hofman probeert in Pak De Macht om de wereld een stukje beter te maken door bijvoorbeeld het milieuvervuilende Shell te slopen en de Chinesen aan te pakken vanwege de situatie van de Oeigoeren. Een klein probleem is dat het programma weinig macht heeft: de afgelopen aflevering trok slechts 177.000 kijkers naar NPO 3.

Irritainment

Daphne van Rossum, mediajournalist van De Telegraaf, spreekt in de podcast van de krant van ‘irritainment’. “Soms moet je dan toch even kijken omdat het een soort van lekker is. Ik had het laatst even bij Pak De Macht, dat programma van Tim Hofmam, dat hij dan met Oeigoeren in gesprek is. Zij willen aangifte tegen China doen.”

Ze vervolgt: “Dan zegt hij tegen iemand: ‘Nou, dat is ook wel echt knap vet l*llig en ontzettend k*t dat je vader in een concentratiekamp zit.’ Toen dacht ik ook van: okééé, daar gaan we weer. Om dat met die woorden te omschrijven, vind ik dan ook weer…”

‘Niemand beeft van Tim’

Collega Rob Goossens is het met haar eens. “Dat raakt wel aan waarom ik het gevoel heb dat het programma toch niet helemaal is wat ze hoopten neer te zetten. Het is eigenlijk de volgende stap in het BOOS-imperiumpje, waarbij de problemen die ze aankaarten steeds groter werden.”

Hij vervolgt: “Je krijgt als kijker toch een beetje het gevoel dat de problemen die ze nu aankaarten te groot zijn. Natuurlijk: alles wat ze zeggen is belangrijk en inhoudelijk zijn de uitzendingen best wel geslaagd, maar je hebt niet op enig moment het gevoel dat er iemand bevend in zijn bedje ligt omdat Tim Hofman in Pak De Macht een punt over ze heeft gemaakt.”

Pretentieus

Het is allemaal erg pretentieus, vindt Rob. “Als je zo’n programma maakte en het een pretentieuze titel als Pak De Macht geeft, wil je toch als kijker het gevoel hebben dat er in elk geval een ambtenaar in Bergen op Zoom met een vervelend gevoel naar bed gaat. Het is te groot en daardoor te makkelijk voor de mensen over wie het gaat om het naast zich neer te leggen.”

Daphne daarop: “Ik denk niet dat de Chinese leider naar dit programma kijkt, maar de Oeigoeren die aan het woord kwamen zullen wél last hebben van dit programma. Maar dat is precies niet wat hij ermee bedoelt.”

Rob: “Het is wel superschrijnend. Superk*t in de woorden van Tim Hofman.”

Pak De Macht is vanavond weer op televisie, op prime time bij NPO 3.

Podcast

De mediapodcast van De Telegraaf:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

wat vindt u ervan dat Tim Hofman op Twitter geen enkele zin begint met een hoofdletter?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen