Tim den Besten haalt uit naar Sandra Schuurhof: ‘Lakei Schuurhof!’

Tim den Besten maakt gehakt van Sandra Schuurhof, de royaltykenner van SBS 6. De presentator vindt het een gotspe dat zij zichzelf een journaliste noemt. Hij ziet haar meer als een lakei.

Sandra Schuurhof en Tim den Besten © SBS 6, NPO

Sandra Schuurhof noemt zichzelf royaltyjournalist, maar wordt in werkelijkheid al jaren gedreven door een soort blinde liefde voor alles wat met het koningshuis te maken heeft. Ze grijpt in Shownieuws bijvoorbeeld elke gelegenheid aan om door vuur en vlam te gaan voor koning Willem-Alexander en zijn Máxima. En dat leidt nu tot kritiek van Tim den Besten.

Lakei Schuurhof

VPRO-ster Tim vindt het geestig dat Sandra zichzelf als journalist ziet, want hij ziet haar meer als een lakei. Hij wijst op de Shownieuws-uitzending van dinsdag, toen Sandra weer volop in de bres sprong voor de Oranjes. De presentator heeft het fragment op zijn socials gepost en plaatst daarbij herhaaldelijk de tekst ‘Lakei Schuurhof’.

Tim wijst onder meer op de passage waarin Weekend-baas Bart Ettekoven kritisch opmerkt dat Willem-Alexander zo hakkelde tijdens zijn excuses aan Indonesië. Sandra vergoelijkend: “Jajaja, dat was in het Engels ja.”

‘Dat is te makkelijk!’

Het toppunt is Sandra’s verklaring voor de tanende populariteit van het koningshuis, vindt Tim. Sandra: “Het heeft alles te maken met het algemene vertrouwen in de politiek en hij is daar toch een beetje het boegbeeld van. Dat is nu ook zo laag. Het kan bijna niet zijn dat het vertrouwen in de politiek heel laag is en hij dan heel hoog zit. Dat gaat een beetje gelijk op.”

Collega Albert Verlinde diende haar al direct van repliek: “Dat is wel heel makkelijk, Sandra. Alsof er geen Griekenland geweest is, alsof er niet van alles gebeurd is. Dat gevoel zit zó diep dat hij tijdens corona verkeerde keuzes gemaakt heeft.”

‘Met zulke journalisten…’

Sandra: “Nee, maar na Koningsdag is er niets meer gebeurd in het koningshuis! Ik wil ook nog iets over positiefs zeggen. Mag dat? Kom ik er nog tussen?”

Tim cynisch: “Met zulke journalisten heeft Willem-Alexander geen vrienden nodig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sandra Schuurhof: een lakei of een journaliste?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen