Jack van Gelder walgt van Sigrid Kaag: ‘Dat dedain van haar, bah!’

Jack van Gelder krijgt de rillingen van Sigrid Kaag, de politiek leider van D66. Hij vindt haar vreselijk hooghartig en denkt dat zij dé verstorende factor is tijdens de huidige formatiegesprekken.

Jack van Gelder © NOS

Sigrid Kaag krijgt enige kritiek omdat ze bij het begin van de Algemene Beschouwingen op woensdagochtend de grote afwezige was. Ze voert daar deze week niet het woord omdat ze vorige week aftrad als minister en ze vindt het ‘democratisch onzuiver om een begroting te becommentariëren en te bekritiseren die ik als minister mede heb gemaakt’.

Bepaald soort dedain

Het is voor Jack van Gelder niet bevredigend. Hij vindt het vreemd dat Sigrid niet eens in de zaal zat toen haar plaatsvervanger Rob Jetten het woord voerde. “Tja, Kaag… Men weet inmiddels hoe ik over die vrouw denk. Ze hoeft ook niet te ondervragen, dat kan haar loopjongen doen, maar zij kon wel zitten om te luisteren naar wat men vindt.”

Hij vindt haar een vreselijk mens. “Zij heeft een bepaald soort dedain. Afgelopen zaterdag waren drie mensen bij elkaar met Remkes in Hilversum. Zij is ’s avonds naar huis gegaan. Ik kan me niet voorstellen dat ze bang was dat om 2.00 uur een van de heren op haar kamer zou kloppen of ze langs konden komen.”

Minachting

Oncollegiaal, vindt Jack dat. “Waarom distantieert die vrouw zich van alles? Ze heeft een groot kiezersvolk achter zich. Ze zou zich wat meer moeten realiseren dat wat minder minachting naar wie dan ook haar zou kunnen helpen en de partij ook.”

Sigrid Kaag is inmiddels het favoriete mikpunt van Geert Wilders. “Hij maakt er inderdaad een obsessief gebeuren van, dus daarin steun ik Jetten wel, maar hij benoemt het wél. Hij staat er wel, hij spreekt wel. Of je het nou wel of niet eens bent met zijn denkbeelden: hij uit zich wél.”

Onrust

Jack vindt dat een goede zaak. “Dan wordt wel gezegd dat het weer van rechts komt, maar Azarkan van DENK heeft ook gezegd: ‘Waar is Kaag?’ Ze is er op belangrijke en essentiële momenten niet. Zij vormt op dit moment de onrust binnen die hele formatie, omdat zij de macht heeft. Rutte wil namelijk blijven zitten, al fikt morgen zijn huis af.”

Wat vindt hij van Rutte? “Ik zou niet weten wie het anders zou moeten leiden op dit moment dan Rutte. Die vind ik nog het minst erge van allemaal als vertegenwoordiger van allemaal, maar het is natuurlijk een slapjanus eerste klas. Die laat alles gebeuren en zegt niet van: ‘Zo gebeurt het en niet anders!’”

Grote bek

Rutte zit er alleen maar voor de prestige, denkt Jack. “Hij wil in het Guinness Book komen als de langstzittende Nederlandse premier.”

Links is echter het allerergst, vindt hij. “Het linkse gedeelte met GroenLinks en PvdA heeft ontzettend verloren, maar die hebben een grote bek waar je helemaal gek van wordt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen