Sandra Schuurhof in shock: ‘Koning voor eerst uitgejoeld op Prinsjesdag’

Sandra Schuurhof vindt het verbijsterend dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn uitgejoeld op Prinsjesdag. “Ik heb het écht nog nooit meegemaakt”, aldus de royaltykenner.

Sandra Schuurhof en koningspaar © SBS, NOS

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima werden gisteren na het voorlezen van de Troonrede, op weg naar hun Audi, uitgejoeld door aanwezig publiek. “Jazeker, boegeroep. Dat heb ik nog nooit meegemaakt bij Prinsesjesdag”, aldus Sandra Schuurhof, de professioneel royaltyfan van SBS 6.

‘Nog nooit meegemaakt’

NOS-presentatrice Astrid Kersseboom benoemde het boegeroep tijdens het liveverslag van Prinsjesdag op NPO 1. Ze zei: “Ik weet niet of u het hoort, maar hier staan mensen achter de hekken. Ze kunnen ze niet zo goed zien, maar ze kunnen wel heel goed boeroepen.”

Sandra: “Ik heb het écht nog nooit meegemaakt. Dat zegt echt wel iets over die tanende populariteit.”

All-time low

Welke tanende populariteit? “Er is weer een peiling geweest van de NOS en daaruit blijkt dat het vertrouwen tot een all-time low is gedaald. Nog maar 44 procent heeft vertrouwen in de koning. Dat heeft alles te maken met het algemene vertrouwen in de politiek en daar is hij toch een beetje het boegbeeld van. Dat is nu ook zo laag.”

Albert Verlinde: “Dat is wel heel makkelijk, Sandra. Alsof er geen Griekenland geweest is, alsof er niet van alles gebeurd is. Dat gevoel zit zó diep dat hij tijdens corona verkeerde keuzes gemaakt heeft.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen