Tijs van den Brink verbijsterd over uitspraken Rutger Castricum

Tijs van den Brink is verbijsterd over de uitspraken die Rutger Castricum over hem heeft gedaan. “Eerlijk gezegd was ik een beetje vergeten dat het nog bestond, dit soort kritiek.”

Rutger Castricum en Tijs van den Brink © PowNed, NPO

PowNed-presentator Rutger Castricum vindt dat EO-gezicht Tijs van den Brink niet thuishoort in de presentatorenstal van Op1. “Hij zit daar voor het geloof. Die heeft een andere agenda. Ik wil daar iemand hebben die in een hele vrije rol zit en wat vrijer denkt”, aldus de presentator.

Tijs verbijsterd

Verbijsterend, vindt Tijs. “Eerlijk gezegd was ik een beetje vergeten dat het nog bestond, dit soort kritiek op EO-journalisten. Castricum legde niet precies uit wat hij bedoelde, dus ik moet een beetje gissen, maar ik vermoed dat hij me ervan verdenkt dat ik stiekem probeer mensen te bekeren of zo”, reageert hij in EO Visie.

Het is volgens Tijs groteske onzin. “Ik geloof niet dat ik in de 28 jaar dat ik journalist ben ooit gasten heb bekeerd. Ik zou niet weten hoe dat moet. Iemand echt van overtuiging laten veranderen, diep vanbinnen? Denkt Rutger dat ik dat kan?”

‘Best eng’

Tijs wijst erop dat zijn geloof een overtuiging is. “Vanuit die overtuiging stellen wij als EO-journalisten – namens een paar honderdduizend EO-leden – vragen. Dat is exact waar de publieke omroep voor bestaat: groepen Nederlanders vertegenwoordigen.”

“Als je er even over nadenkt is het best eng: iedereen mag journalistiek bedrijven van Castricum, behalve gelovigen. Die hebben een dubbele agenda, die willen iets stiekems.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke presentator ziet u liever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen