Rutger Castricum heeft moeite met Tijs van den Brink als Op1-host

Rutger Castricum heeft moeite met Tijs van den Brink als presentator van Op1. Hij vindt dat de EO-presentator niet thuishoort in de presentatorenstal van de talkshow. “Hij heeft een agenda.”

Rutger Castricum en Tijs van den Brink © PowNed, NPO

Normaal gesproken is het Giovanca Ostiana die het meest onder vuur ligt van de EO-presentatoren van Op1, maar nu is ook haar co-host Tijs van den Brink eens aan de beurt. PowNed-ster Rutger Castricum roept namelijk dat hij moeite heeft met Tijs’ plekje aan de talkshowtafel.

Moeite met Tijs

Rutger vindt het niet prettig om naar Tijs te kijken. “Ik heb moeite met een Tijs van den Brink aan die tafel. Dat is ook omdat hij daar met een missie zit. Hij zit daar voor het geloof. Die heeft een andere agenda. Ik wil daar iemand hebben die in een hele vrije rol zit en wat vrijer denkt”, zegt hij op NPO Radio 1.

Zijn interviewgast Talitha Muusse, oud-presentator van Op1, daarop: “Dit is denk ik gewoon een generatiekloof, want je bent als mens per definitie niet neutraal. Je bent niet neutraal. Dat ben je gewoon helemaal niet.”

Dubbele agenda

Rutger daarop: “Nee, dat hoeft ook niet. Dat je af en toe iets vindt vanuit je intrinsieke gevoel, vind ik niet zo erg, maar op het moment dat ik voel dat je daar met een missie zit en een bepaalde dubbele agenda.”

Niet alleen gelovige types als Tijs, maar ook activisten horen volgens Rutger niet aan de kop van de Op1-tafel te zitten. “Ik vraag me sterk af of je daar activisten wil hebben zitten. Ik wil daar geen mensen met een bepaalde missie”, zegt hij. “Het gaat mij wel ver als ik weet dat mensen die missie hebben.”

Gekleurd

Mogen Op1-presentatoren dan niet gekleurd zijn? “Dat je gekleurd bent, vind ik niet zo erg. Sterker nog: dat mis ik weleens bij Op1. Het mag van mij af en toe best gekleurder. Dan bedoel ik niet huidskleur, wat ook wel mag hoor, maar karakter en persoonlijkheid. Dat je iets vindt van iets.”

“Een Jinek die dat heel erg heeft, een Pauw die dat goed kan op een heel subtiele manier. Die kan dat echt heel goed. Dat mis ik dan wel bij Op1, maar niet het activistische. Ik wil niet daar mensen hebben zitten met een missie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Tijs van den Brink niet thuishoort in Op1 omdat hij een 'religieuze missie' heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen