Bram Moszkowicz in de bres voor RoddelPraat: ‘Het is nogal wat’

Bram Moszkowicz springt in de bres voor het online programma RoddelPraat van presentatoren Dennis Schouten en Jan Roos. Hij vindt het belachelijk dat Televizier hen keihard boycot.

Bram Moszkowicz © SBS, RoddelPraat

RoddelPraat deed volop mee aan de Televizier-verkiezing voor beste online programma, totdat de hoofdredactie het een paar weken geleden op de heupen kreeg en het programma ineens uit de strijd gooide. De reden? Het programma zou te grof zijn.

Moreel verantwoord

Hoewel de Televizier-prijzen publieksprijzen zijn, mag het publiek voortaan kennelijk alleen nog maar stemmen op programma’s die de hoofdredactie moreel verantwoord vindt. Belachelijk, vinden RoddelPraat-sterren Dennis Schouten en Jan Roos. Zij zijn naar de rechter gestapt en die doet aankomende maandag uitspraak.

Bram Moszkowicz in Shownieuws: “De uitspraak is moeilijk te voorspellen. Wat tegen Televizier pleit is dat ze vier maanden hebben gewacht. Ze hadden al lang kunnen zien hoe het programma is. Dat hadden ze eerder moeten beseffen, denk ik dan.”

Rekbaar begrip

Televizier is volgens Bram niet lekker bezig. “Ik vind het nogal wat dat als je iemand die je eerst vier maanden lang hebt toegelaten, dan eruit zet. (…) Ik kan me heel goed voorstellen dat Roos en Schouten zeggen: ‘Dit pikken we niet en dit gaan we uitvechten.’ Ik zou dat waarschijnlijk ook hebben gedaan onder die omstandigheden.”

“Sommige mensen zeggen: ‘Ze zijn zo grof, je moet hen niet laten meedoen.’ Maar dat had je dan eerder moeten beslissen, vind ik”, aldus de voormalig strafpleiter.

Principiële kwestie

Het is goed dat dit voor de rechter komt, vindt Bram. “Het is een principiële kwestie. Het is nogal wat om iemand uit zo’n verkiezing te gooien. Dan moet je goede argumenten hebben.”

Collega Ronald Molendijk: “Het is toch ook een heel rekbaar begrip? Beledigen of grof? Sommige mensen vinden mij ook grof. Eerst vond ik het een beetje zielig als je je gelijk wilde halen voor een rechter, maar als ik dit hoor ben ik helemaal pro-Roos en -Schouten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoopt u dat Televizier wordt teruggefloten door de rechter?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen