René van der Gijp haalt uit naar Martien Meiland: ‘Hij moet uitkijken’

René van der Gijp denkt dat Martien Meiland een beetje te veel in zichzelf is gaan geloven. Hij heeft het idee dat de realityster op een kantelpunt in zijn carrière staat. “Nu moet hij wel uitkijken.”

René van der Gijp en Martien Meiland © SBS

Martien Meiland gedraagt zich meer dan ooit als een echte BN’er. Hij heeft afgelopen weekend zijn zestigste verjaardag gevierd en liet zich daarbij omringen met allemaal sterren, waaronder Connie Witteman, Evert Santegoeds en Samantha Steenwijk. Dat zijn nu opeens zijn vrienden geworden.

‘Hij moet uitkijken!’

Tijdens hetzelfde feest hield Martien een hele speech over hoe vaak hij wel niet herkend wordt in Noordwijk en dan steeds met allerlei mensen op de foto moet. Die speech is via Insta-addict Connie Witteman op internet terechtgekomen en werd gisteren ook vertoond in de uitzending van Veronica Inside.

René van der Gijp krijgt er plaatsvervangende schaamte van. “Die Meilandjes… Ik moet jou heel eerlijk zeggen: ik zag beeld voorbijkomen en dan denk ik bij mezelf: hij moet nu wel uitkijken. Hij zit nu wel op een grens van: is het nog toelaatbaar of wordt het ontoelaatbaar, weet je wel?”

Hellend vlak

Het is een beetje gênant aan het worden, aldus René. “Hij had een verjaardag en daar riep hij alle mensen bij elkaar, omdat hij een mededeling had. En dit is dan de mededeling. Hij balanceert nu op een grens, hè? Op een hellend vlak zit hij nu, hè?”

Johan Derksen: “Hoe is het mogelijk dat heel Nederland naar een hysterische gek zit te kijken in die serie? Hij moet zich niet te serieus gaan nemen.”

‘Hij voelt zich een ster!’

René: “Dat gaat hij nu wel doen. Als jij je verjaardagje even stillegt om te vertellen dat je met 45 mensjes op de foto geweest bent… Hele relevante informatie geeft hij de mensen even mee, hè?”

Johan: “De man is zich echt een ster gaan voelen.”

René: “Die is in zichzelf gaan geloven, zou Wim zeggen”

Zwarte gat

Wat gebeurt er eigenlijk met Martien als hij het plotseling zonder al die aandacht moet stellen? Niet veel, beweert hij in TROS Kompas. “Nee, totaal niet. Als de kijkers zeggen: ‘Nu hangen die Martien en zijn familie ons de keel uit, we zappen verder’, is dat echt geen ramp.”

“Dan hebben we een leuke tijd gehad en veel mensen blij gemaakt en gaan we gewoon weer verder. Misschien beginnen we dan een megagrote woonwinkel op een industrieterrein, met mooi ingerichte kamers. Daar kunnen we ook mensen blij mee maken.”

Fragment

René over Martien:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

René van der Gijp denkt dat Martien Meiland een beetje te veel in zichzelf is gaan geloven. Denkt u dat ook?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen