BN’er-gelik: Evert Santegoeds met Connie Witteman naar Meiland-feest

Het is maar goed dat onpartijdigheid geen kernwaarde is in de showbizzjournalistiek, want anders zouden er heel veel mensen hun baantje verliezen. Evert Santegoeds bijvoorbeeld.

Connie Witteman en Evert Santegoeds © Instagram

Mariëlle Tweebeeke die op Instagram laat zien hoe ze hossend op de verjaardag van Femke Halsema staat: het zou volstrekt ondenkbaar zijn. Bij haar collegajournalisten van de showmedia gelden er echter heel andere regels. Al die hoofdredacteuren van de diverse showprogramma’s en -bladen zitten er namelijk vuistdiep in bij de sterren.

Evert likt Connie

De oplettende mediawatcher kan al van mijlenver aan zien komen hoe bepaalde media over bepaalde BN’ers berichten. Zo zal men in de Story nooit een negatief verhaal over André Hazes jr. lezen en zal men in Shownieuws geen kritische noot horen over Johnny de Mol, de zoon van de almachtige baas.

En Privé-baas Evert Santegoeds etaleert nu weer eens op Instagram waarom hij in zijn blad altijd de hielen likt van de ietwat hysterische egotripper Connie Witteman, het vrouwelijke equivalent van Gordon.

Gênante stories

Evert en zijn man Robert zijn goed bevriend met Connie en daarom reisden ze gisterenavond gezamenlijk af naar de verjaardag van Martien Meiland in de tuin van zijn miljoenenvilla in Noordwijk. Aangezien Connie tegenwoordig alleen nog maar leeft om continu op Instagram te laten zien wat ze allemaal doet, moesten ook Evert en Robert eraan geloven.

In een serie gênante filmpjes is te zien hoe Evert ongewild betrokken raakt bij Connie’s Insta-hobby. “Nou, ik zit nu heerlijk in de auto en we worden gereden, dus dat vind ik ook altijd wel een feestje. Nou, kijk, hallo Robert! Zeg eens dag tegen al onze Insta-vrienden! En hier zit Evert!”

‘Hallo, goedenavond!’

Zichtbaar ongemakkelijk probeert Evert het Insta-feestje van Connie niet te bederven. “Hallo, goedenavond. Wat een mooie avond! Eén van de mooiste zomeravonden van het jaar”, stamelt hij.

Connie: “Kijk me eens aan! SBS Shownieuws, hahaha.” Tja, in elk geval één iemand van Shownieuws die ze in de pocket heeft. Het bloed van Everts tv-collega’s Bart Ettekoven en Guido den Aantrekker kan ze immers wel drinken.

Vervolgens heeft Connie de héle avond beelden van Martiens verjaardag gedeeld: van je ‘vrienden’ moet je het hebben. Overigens had Everts partner Robert duidelijk minder moeite met Connie’s Insta-show. Hij stuiterde de hele avond als een soort opgewonden unicorn door haar beeld heen.

Nederland is weer bij

Connie’s beelden van Martiens verjaardag werden gisteren gretig uitgezonden in Shownieuws (zie onderstaand fragment). Bart daarna: “Onze eigen collega Evert was er ook en die gaat natuurlijk morgen helemaal uit de doeken doen tot hoe laat het heeft geduurd, wie er nog meer allemaal waren en wie zich heeft misdragen.”

Ah, dat is dan toch opvallend. Na het huwelijksfeestje van Patty Brard wachtte Evert immers vijf jaar met de onthulling dat Bridget Maasland zich daar had misdragen. Waarom? Omdat Bridget toen nog een Shownieuws-collega was. “Dat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden een beetje als je hier werkt. Dat je dan niet over een collega schrijft.”

Tja, tot zover de ‘showbizzjournalistiek’. Nederland is weer bij.

Fragment

Connie op Martiens feestje:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Worden programma's als Shownieuws interessanter als de deskundigen er niet met z'n allen vuistdiep in zitten bij allerlei BN'ers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen