Marieke Elsinga van de kaart door Qmusic-werk: ‘Hele dag lamlendig’

Marieke Elsinga voelt zich hele dagen lang hangerig en lamlendig door haar werk bij Qmusic. Voor haar ochtendshow moet ze razendvroeg uit bed en dat is een aanslag op haar energieniveau.

Marieke Elsinga © BNNVARA

Middenin de nacht opstaan om tussen 6 en 10 uur uiterst vrolijke radio te maken: Marieke Elsinga moet er elke dag weer aan geloven. Wordt ze daar niet bloedchagrijnig van? “Ik ben niet supervaak echt chagrijnig chagrijnig. Misschien dat mijn omgeving mij een ander verhaal zou kunnen vertellen, maar ik heb niet heel vaak echt dat chagrijn.”

Bankhangen

Wél voelt Marieke zich vaak lamlendig, vertelt ze in de talkshow Matthijs Gaat Door. “Wat ik wél heb – en dat heeft met die ochtendshow te maken – dat ik een beetje door de dag heen hangerig en lamlendig ben, maar mezelf niet helemaal de rust gun om te bankhangen.”

Veel mensen hangen ’s avonds even lekker op de bank, maar Marieke ligt dan op bed. “Ik ga op tijd naar bed, dus ik moet eigenlijk overdag een beetje die bankhangsessie hebben. Dat gun ik mezelf niet altijd.”

Happy ending

Hoe lost Marieke dat op? “Ik ben er tegenwoordig dus achter dat als ik een Disney-film opzet, ik weet: anderhalf uur kan ik aan. Dat is gewoon anderhalf uur ontspannen, altijd een happy ending… Ik gun mezelf dan anderhalf uur rust, daar word ik vrolijk van.”

Wat is haar favoriet? “Er is één Pixar-film die ik eruit wil lichten, omdat die altijd voor een goed humeur zorgt, omdat die film ook over humeur gaat: Inside Out.”

Matthijs

Gastheer Matthijs van Nieuwkerk blijkt net als Marieke een voorliefde te hebben voor films van Disney’s Pixar.

Matthijs maakt dan ook dankbaar gebruik van Marieke’s tip: “Ik heb deze film niet gezien. Ik ben echt een ontzettende fan van Pixar en deze heb ik om een of andere reden gemist. Nota bene een Oscarwinnaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar is Marieke Elsinga beter op haar plek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen