‘Redacteur Eva Jinek schaamt zich dood voor uitgelekte appjes’

De redacteur van Eva Jinek die haar een onzekere controlefreak heeft genoemd, schaamt zich dood voor het uitlekken van zijn appberichten. Althans, dat denken de deskundigen van Shownieuws.

Eva Jinek © RTL

Een halfjaar geleden stapte Thierry Baudet woest op bij de talkshow van Eva Jinek, toen hij genadeloos werd aangevallen in een roast van Martijn Koning. Er ontstond vervolgens een enorme ruzie tussen Eva en RTL enerzijds en Martijn anderzijds. Die ruzie rakelde Eva afgelopen week op in de tv-show Boerderij van Dorst.

‘Dit wil je niet’

Martijn ergert zich eraan dat hij wéér voor de bus wordt gegooid en heeft daarom appverkeer met een van Eva’s redacteuren online gegooid. Het gaat om berichten die zijn gestuurd voorafgaand aan de uitzending met Thierry Baudet. Hierin geeft de redacteur onder meer aan dat Eva een onzekere controlefreak zou zijn.

Bij Shownieuws hebben ze ernstig medelijden met deze redacteur. “Ik kan me voorstellen dat die redacteur wel een soort het bloed uit zijn hoofd voelde wegstromen toen hij dit zag. Dat wil je natuurlijk inderdaad niet, want dat heb je in vertrouwen naar iemand gestuurd”, zegt Weekend-baas Bart Ettekoven.

Buikpijn

Toch kan Bart ook wel weer begrijpen dat Martijn dit heeft gedaan. “Ik kan het vanuit Martijn Koning wel begrijpen dat hij denkt: daar gáán we weer. Volgens mij was het net weer goed en mocht hij weer bij RTL komen.”

Collega Marije Knevel vindt het wel héél pijnlijk voor de redacteur. “Ik voel gewoon de buikpijn als dat je geflikt wordt. Het zijn appjes waarvan je niet wil dat ze boven komen.”

En Natascha Harlequin: “Ik vind het niet zo netjes om het te openbaren, helemaal niet met naam en foto erbij.”

Geen kwade bedoelingen

Marije denkt dat de redacteur van Eva het niet zo bedoeld heeft. “Het is een redacteur die daar al heel lang werkt en met name met Eva. Ik kan me voorstellen: als redacteur moet je vaak heel veel voor elkaar krijgen met mensen en dan scherm je soms een beetje met je presentator.”

“Dan gebruik je je presentator om iets te bewerkstelligen. Van: ‘Dyantha wil het écht graag weten, want die is een beetje zenuwachtig.’ Als het vanuit de presentator komt helpt het toch vaak. Ik denk dat deze persoon dus geen kwade bedoelingen had, maar als het zo op internet komt…”

Appjes

De bewuste appjes:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het schandalig dat Martijn Koning de Jinek-appjes heeft gelekt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen