Özcan Akyol vindt Johnny de Mol slechte keuze voor SBS 6-talkshow

Özcan Akyol vindt het onverstandig dat SBS 6 ervoor heeft gekozen om een dagelijkse talkshow met Johnny de Mol uit te gaan zenden. Het wordt dertien in een dozijn, vreest de NPO-ster.

Johnny de Mol Beeld: Nick van Ormondt

Johnny de Mol is vanaf maandag te zien met zijn eigen dagelijkse talkshow op SBS 6: HLF8. Het is een opvallende keuze, omdat SBS 6 een vrij volkse zender is en veel kijkers wars zijn van politiek correct gedoe. NPO-ster Özcan Akyol denkt dat de zenderleiding beter een andere keuze had kunnen maken.

Elke dag VI

Na het enorme succes van De Oranjezomer had SBS 6 moeten kiezen voor het dagelijks uitzenden van Veronica Inside, aldus Özcan. “Ze hadden bij SBS beter hun best moeten doen om het VI-trio dagelijks hun act op te laten voeren”, aldus de presentator in de VARAgids.

Waarom de mannen van VI? “Wat je er ook van vindt, ze hebben persoonlijkheid en ze vertegenwoordigen een stroming in de samenleving. Bijna al het andere is veel van hetzelfde, dertien in een dozijn en vooral ontzettend inwisselbaar.”

Bloeddorstige recensenten

We moeten in elk geval nog even geduld hebben, aldus Özcan. “Het is nog te vroeg om een vonnis over de nieuwe talkshows te tekenen”, zegt hij.

“Vroeger kreeg je ten minste nog wat tijd om lekker te rijpen, zonder twintig bloeddorstige recensenten die meekeken, terwijl iedereen weet dat alleen twee mensen écht verstand van de televisie hebben: mijn collega Angela de Jong en ik. Om die reden wil ik mijn lezers toch niet in de kou laten staan en kom ik met dit klein tussentijds oordeel.”

91 procent

De kijker lijkt vooralsnog niet erg warm te lopen voor de dagelijkse talkshow van Johnny de Mol. Maar liefst 91 procent van de stemmers op een Mediacourant-poll gaf onlangs aan liever dagelijks Johan Derksen te zien.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Johnny de Mol gespaard wordt in de media vanwege angst voor John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen