Özcan Akyol valt eigen BNNVARA aan na lozen Fidan Ekiz: ‘Bullsh*t!’

Özcan Akyol valt zijn eigen werkgever BNNVARA aan vanwege het lozen van Fidan Ekiz als presentatrice van De Vooravond. Het argument om haar van de buis te halen is ‘bullsh*t’, zegt hij.

Özcan Akyol © BNNVARA

Fidan Ekiz en Renze Klamer zijn op een vrij achterbakse manier ontslagen als presentatoren van De Vooravond. Volgens BNNVARA was hun talkshow helaas niet urgent genoeg. Niet geheel toevallig zijn hun opvolgers, in tegenstelling tot met name Fidan, behoorlijk politiek correct: Khalid Kasem en Sophie Hilbrand.

‘Bullsh*t!’

Dat hele ‘niet urgent genoeg’-argument is onzin, zegt Özcan Akyol in het programma Media Inside. “Dat is verkeerd gecommuniceerd. Wat ze hadden moeten zeggen is: ‘Wij zijn een progressieve omroep of sociaaldemocratisch of links en de huidige koers van het programma past niet zo goed bij onze omroep.’ Als ze dat hadden gezegd, hadden ze het ook niet over die bullsh*t over urgentie.”

Wel vindt Özcan het onterecht dat Khalid & Sophie zo gretig wordt afgefakkeld. “Als je een boek gaat lezen, dan haak je ook niet af na tien pagina’s, toch? Je wil wel even doorgaan, vooral als je weet dat het begin moeilijk is.”

Toxisch

Media Inside-host Gijs Groenteman: “Het is een heel toxisch onderwerp geworden waarbij het inmiddels veel meer gaat over met welke intentie het programma wordt gemaakt in plaats van of het programma nou goed is of slecht.”

Toch ging de Heel Holland Bakt-quiz die deze week in Khalid & Sophie zat ook Gijs te ver. “Ik had vooral een beetje medelijden met Khalid.”

Medelijden

Ook Özcan voelde medelijden. “Ja, ik had het idee dat hij het moest doen… Het is een serieuze advocaat en waarschijnlijk heeft hij dat programma nog nooit gezien.”

“Je kunt dan toch zeggen: ‘Jongens, laat Sophie dit maar doen.’ Ik denk dat de conclusie is dat de eindredactie per direct ontslag moet nemen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Vooravond is van de buis gehaald vanwege een gebrek aan urgentie. Gelooft u dat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen