RTL Nieuws-ster Jan de Hoop vreest dat Nederland dictatuur wordt

RTL Nieuws-ster Jan de Hoop vindt dat we moeten ‘oppassen’ dat Nederland geen dictatuur wordt. De nieuwslezer is fel tegen het plan voor toegangsbewijzen voor uitgaansgelegenheden.

Jan de Hoop © RTL

Zorgminister Hugo de Jonge overweegt om mensen die straks naar een café of bioscoop willen te verplichten om bij de ingang te laten zien dat ze gevaccineerd zijn. Hij hoopt de groep van 1,8 miljoen ongevaccineerden daarmee te bewegen om alsnog een prikje te halen. Een gevaarlijke ontwikkeling, vindt Jan de Hoop.

Dictatuur

Jan vreest dat Nederland langzaam afglijdt naar een dictatuur. Hij spreekt op Twitter van ‘vaccinatiedwang’. “Ik ben gevaccineerd maar vind dit te veel te ver gaan. Iedereen mag ook volgens de wet over zijn eigen lijf beschikken. Oppassen dat we niet in een soort dictatuur terecht komen.”

De tweet van Jan maakt enorm veel los. Duizenden mensen reageren erop. “Huh? Jan… Dit had ik niet van je verwacht. Een soort dictatuur? Niemand wordt uitgesloten. Er wordt alleen van je verwacht dat je je verantwoordelijkheid neemt. Dus of gevaccineerd zijn, of zorgen dat je een negatieve test kunt afleggen”, zegt ene Stefan bijvoorbeeld.

‘Gaat wel ver’

Veel mensen vinden het erg ver gaan dat Jan roept dat we afglijden naar een dictatuur. “Een toegangstest of een vaccinatiebewijs vragen zodat we weer meer vrijheid hebben zonder dat de zorg vastloopt. En dat is ‘een soort dictatuur’?”, zegt de een.

En Chris: “Kom op Jan, hoe wil jij dan dit land uit de malaise helpen? Heeft niks met dictatuur te maken maar met gezond verstand en daar ontbreekt het bij heel veel landgenoten aan.”

Wegwezen

Ook NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes reageert: “Maar Jan, je mag nog steeds over je eigen lichaam beslissen. Wil je geen vaccin? Dan lekker niet. Maar dan ook geen gevaar/beperking vormen voor mensen die ik wél een vaccin hebben. Want die hebben ook recht op een leuk leven. Dus wegwezen uit kroegen, musea etc.”

Jan daarop: “Ik ben wel gevaccineerd maar tegen dwang.”

Tim Douwsma

Eén BN’er is wél blij met de tweet van Jan, namelijk Tim ‘ik doe niet meer mee’ Douwsma. “Dank Jan 🙏🏻.”

Zie ook:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Jan de Hoop zo'n sterke mening uit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen