Nikkie Plessen beschadigt collega Diederik Jekel: ‘Wat weet hij nou?!’

Nikkie Plessen heeft gisteren in de live-uitzending van RTL Boulevard de deskundigheid van collega Diederik Jekel in twijfel getrokken. Ze heeft de coronakenner daarmee publiekelijk beschadigd.

Nikkie Plessen en Diederik Jekel © RTL

Er is op de redactie en de studiovloer van RTL Boulevard flink wat ergernis over Nikkie Plessen. Niet alleen schijnt Bridget Maasland een bloedhekel aan haar te hebben, maar ook verslaggever Manuel Venderbos heeft keihard naar haar uitgehaald. En nu zoekt Nikkie ruzie met collega Diederik Jekel.

Nikkie hekelt Diederik

Diederik breekt om de haverklap in bij RTL Boulevard om met een zeurderig toontje alle coronamaatregelen op te dissen. Gisteren liet hij duidelijk blijken niet zo’n moeite te hebben met de verplichte coronapas, waardoor het voor ongevaccineerde mensen straks niet meer mogelijk is om spontaan naar een restaurant of het theater te gaan.

Daar heeft Nikkie wél moeite mee. “Er komt op dit moment wel een tweedeling in de maatschappij. Ook als je nu dit hoort… Ja, wat Diederik zegt… Ehm… Nou, ik vind het niet lastig, maar in hoeverre weet Diederik nou wat echt de waarheid is daarin? Dat vind ik soms wel lastig om dat zo te horen, ja.”

Tweespalt

John van den Heuvel, die naast Nikkie zat: “Je ziet zelfs in families dat er tweespalt ontstaat. Oudere kinderen onderling ook. Ik zie ook in mijn eigen gezin discussies ontstaan.”

Presentator Luuk Ikink: “Het lijkt wel of er geen normaal gesprek maar over kan worden gevoerd, zonder dat er ruzie ontstaat.”

Nikkie: “Iedereen moet elkaar daarin in zijn waarde laten.”

Wiskundig

Diederik bleef bij zijn verhaal. “Ik ben het helemaal eens dat iedereen elkaar in zijn waarde moet laten. Volgens mij heb ik dat ook altijd wel hier aan de desk gedaan. Ik snap ook wel dat ondernemers boos zijn en festivals niet financieel rendabel zijn. Daar moet de overheid dan op inspringen.”

“Maar het is gewoon simpel wiskundig: je kunt gewoon kijken hoeveel mensen ziek gaan worden en als die tegelijkertijd in het ziekenhuis komen, hebben we niet genoeg bedden.”

Ondemocratisch

Nikkie: “Ja, Diederik, maar jij kan niet gaan zeggen wie er ziek gaan worden. Dat kan niet. Nee, dat vind ik lastig aan wat Diederik zegt. Diederik kan niet zeggen wie er ziek gaan worden. Ik vind gewoon… Als je je wil vaccineren… Ik vind het zo zonde dat iedereen elkaar zó aanvalt.”

“We moeten het met z’n allen doen, zeker waar, maar ik vind wel dat er ruzies ontstaan die niet nodig zijn. Er worden wel dingen opgelegd in een democratisch land waardoor het voor sommige mensen niet meer zo aanvoelt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen