Johan Derksen doodmoe van Sonja Bakker: ‘Ze kiest slachtofferrol’

Johan Derksen wordt net als Albert Verlinde onpasselijk van het afscheidsinterview dat Sonja Bakker heeft gegeven aan De Telegraaf. Ze kiest volgens hem heel erg voor de slachtofferrol.

Sonja Bakker en Johan Derksen © RTL, SBS

Sonja Bakker ziet haar eierkoekimperium in rook opgaan nu ze, met name door RTL Boulevard, is ontmaskerd als plagiaatboef. De ene na de andere foodblogger duikt op die zijn of haar recept een-op-een gekopieerd terugziet in een van Sonja’s kanalen. Nu is Sonja op zwart gegaan: ze is volledig gestopt met haar onderneming. Een roemloze aftocht.

Slachtofferrol

Hoewel Sonja de plagiaatgevallen heeft toegegeven, vindt ze nog steeds dat ze te hard wordt aangepakt. In haar afscheidsinterview doet ze volgens Albert huiliehuilie. “Er is een klopjacht op mij geopend. Daar kan ik niet meer tegen opboksen. Ik ben gesloopt en ben toe aan rust”, zegt ze bijvoorbeeld. “Na twintig jaar heb ik dat toch niet verdiend?”

Wat een doos, vindt Johan Derksen. Hij vindt Sonja echt een vreselijke vrouw. “Ik lees vanochtend een stuk in De Telegraaf en dit ineens in de slachtofferrol. Dat er een heksenjacht tegen haar is ontketend”, zegt hij in Veronica Inside.

Wereld op zijn kop

Het is de wereld op zijn kop, vindt Johan. “Die heeft twintig jaar lang de mensen besodemieterd met plagiaat, die is daar miljonair aan geworden en die is nu het slachtoffer omdat ze alle teksten gestolen heeft.”

Sonja geeft haar medewerkers de schuld. “De medewerkers die voor haar werken? Zij is verantwoordelijk, hè? Een minister wordt ook naar huis gestuurd als een van zijn ambtenaren een foutje maakt. Zij is verantwoordelijk!”

Ernstig grijp

Johan wijst erop dat je niet zomaar plagiaat kunt plegen. “Zij is er rijk aan geworden. Het is gewoon plagiaat. Dat is in de mediawereld een ernstig vergrijp.”

Collega Wilfred Genee: “Toch gebeurt het heel veel in de mediawereld. Er wordt vaak een klein dingetje veranderd en dan zeggen ze: ‘Het is een heel ander programma!’.” Dan gierend: “Zo is dit programma ooit naar een andere zender gegaan, werd er alleen een andere presentator neergezet en daar zit je nu al twintig jaar aan vast!”

Miljoenen

Eerder was Johan ook al kritisch over Sonja en haar plagiaatpraktijken. Hij riep haar op om haar miljoenen af te staan: “Ik was werkelijk verbijsterd toen ik dat las. Het is allemaal plagiaat. Ze heeft het allemaal van internet gestolen. Ze geeft het ook nog toe en zegt sorry. Dat mens is miljonair geworden aan diefstal!”

“Dan denk ik: joh, als je nou kloten hebt, dan geef je dat geld aan een goed doel om echt je excuus te maken. Je kunt toch niet als een koningin blijven wonen als je het gestolen hebt?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat de carrière van Sonja Bakker voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen