Albert Verlinde sloopt Sonja Bakker: ‘Sodemieter op met je huiliehuilie!’

Albert Verlinde verbaast zich enorm over het afscheidsinterview dat Sonja Bakker heeft gegeven. De dieetgoeroe stopt met haar afvalimperium nu ze onophoudelijk wordt beschuldigd van plagiaat.

Albert Verlinde en Sonja Bakker © SBS 6, YouTube

Sonja Bakker is deze zomer ontmaskerd als iemand die overal recepten bij elkaar steelt. Afgelopen weekend bleek dat niet alleen haar socials volstonden met gejatte recepten, maar dat ook haar dure kookboeken daar vol mee staan. Nu de boel niet meer te redden is gooit Sonja de handdoek in de ring en stopt ze met haar afvalimperium.

Zure druiven

De eierkoekdiva kruipt in haar allerlaatste interview wel heel erg in de slachtofferrol. “Momenteel heb ik geen energie om door te gaan. Er is een klopjacht op mij geopend. Daar kan ik niet meer tegen opboksen. Ik ben gesloopt en ben toe aan rust”, jammert ze in De Telegraaf.

En ook: “Ik ben er klaar mee. De negatieve media-aandacht was het laatste zetje om mijn bedrijf stuk te maken. Na twintig jaar heb ik dat toch niet verdiend? Mijn bedrijf is om zeep geholpen. De druiven zijn zuur.”

Albert sloopt Sonja

Albert Verlinde vindt Sonja een enorme huilstruik, bitcht hij in Shownieuws. “Dat is weer zo’n huiliehuilieverhaal. Ik vind het zo irritant dat de kop van het artikel is: ‘Er is een klopjacht op mij.’ Dan denk ik: sodemieter op, Sonja! Er is een klopjacht?! Mensen zijn erachter gekomen dat jij recepten overgenomen hebt zonder toestemming en bronvermelding.”

Vervolgens heeft Sonja zélf continu haar mond gehouden, aldus Albert. “Terwijl iedereen altijd van harte welkom was als ze weer eens een boek te promoten had. Nu hield ze haar mond. Ja, het is niet zo raar dat mensen blijven vragen hoe het zit. Dat is geen klopjacht, dat heb je over jezelf afgeroepen.”

Tip van showkoning

Wat heeft Sonja verkeerd gedaan? “Als ik nou met terugwerkende kracht een tip mag geven? Daar zat ik net op het toilet aan te denken; ik had een schijt-aan-Sonja-dag. Ik dacht: als zij nou vanaf het begin af aan had gezegd: luister, ik haal mijn inspiratie natuurlijk overal vandaan, ik ontwikkel zelf recepten en sommige dingen pas ik aan. Wat is daar mis mee?”

“Juist het feit dat ze zich zo heeft ingegraven en beweerde dat het alleen op social media was en het door een medewerker kwam… Nu ook weer in het artikel: ‘Ik dacht dat ik het lek boven had.’ Je bent het lek zelf! Je bent zó’n gat in het schip waar het door naar binnen klotst. Zeg het gewoon eerlijk, ga niet om je heen wijzen en zeg: ik heb dit stom aangepakt!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sonja Bakker stopt als dieetgoeroe. Opgeruimd staat netjes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen