Jandino Asporaat teleurgesteld in Eva Jinek: ‘Dit is niet eerlijk!’

Jandino Asporaat is zwaar teleurgesteld in Eva Jinek. Zij stelt dat alle weigerartiesten, waaronder dus Jandino, niet bereid zijn om aan te schuiven in haar talkshow. “Ze is niet eerlijk!”

Eva Jinek en Jandino Asporaat © RTL, NPO

Een handjevol artiesten weigert om nog langer op te treden nu we terecht zijn gekomen in een QR-maatschappij, waarin niet-gevaccineerden aanzienlijk meer obstakels hebben om deel te nemen aan het sociale verkeer. Eva Jinek had het er eergisteren over in haar talkshow met Sanne Wallis de Vries, die wél gewoon optreedt. Zij bashte de weigerende Douwe Bob.

Bang voor framing

Douwe kon geen weerwoord geven. Sterker nog: er zat geen enkele ‘weigerartiest’ aan tafel. Dat legde Eva als volgt uit: “Mijn redactie heeft vandaag gebeld met iedere artiest waarvan we weten dat zij stoppen met hun tournees en optreden uit principiële bezwaren tegen die coronapas. Niemand was bereid om hier aan te schuiven. Heel jammer, zeker.”

Eva doelt daarbij, naast Douwe, op artiesten als Jandino Asporaat, Nielson en Tim Douwsma. “De meest gehoorde redenen waren bang voor framing en vervelende reacties na afloop.”

Jandino boos

Jandino is boos, omdat dit niet de reden is die hij heeft opgegeven aan Eva. “Het had ze gesierd als ze eerlijk waren geweest en zeiden: ‘Jandino heeft meerdere malen bedankt voor onze show omdat hij vindt dat talkshows op dit moment ook bijdragen aan de verdeeldheid in Nederland, als het gaat om dit onderwerp.'”

Dát had Eva moeten vertellen, aldus Jandino. “En: ‘Hij heeft ons, als programmamakers, gevraagd om zeer zorgvuldig te zijn met wat je doet en te allen tijde de ander mee te nemen in je hart wanneer je een beslissing maakt.'”

Egocentrisch

Dat hij en de andere weigerartiesten nu worden neergezet als egocentrisch, stoort Jandino mateloos. “Twintig dagen geleden maakte ik al mijn statement: Theater is voor iedereen’. Niet meer en niet minder. Dan vind ik de poging om zo met mijn naam om te gaan, ontzettend jammer.”

Hij vervolgt: “Iedereen ziet het: het polariseren, het creëren van verdeeldheid en het zaaien van angst. Ik snap het, tijdens een talkshow moet er sensatie zijn, anders kijkt er niemand. Alleen vraag ik me af: is dit echt wat we willen? Modder naar elkaar gooien?”

Instagram

De Instagram-post van Jandino:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jandino Asporaat wil niet naar Eva Jinek, omdat ze zou polariseren. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen