Angela de Jong maakt volledig gehakt van ‘lafbek’ Douwe Bob

Angela de Jong maakt in haar nieuwste column volledig gehakt van Douwe Bob, die weigert op te treden zolang zijn publiek een coronapas moet tonen. Ze noemt de zanger een ‘lafbek’.

Douwe Bob en Angela de Jong © MTV, RTL

Douwe Bob meent dat niet-gevaccineerden, zoals hijzelf, gediscrimineerd worden in de huidige QR-maatschappij en daarom heeft hij besloten zijn theatertour te annuleren. “Maar als er dan een talkshow belt om te vragen of je aan tafel tekst en uitleg wil komen geven, reageer je als een eersteklas lafbek”, sneert Angela de Jong in het AD.

Rode kop van schaamte

De zanger rept in een filmpje op Instagram over discriminatie en tweedeling in de maatschappij en wordt daarin gesteund door BN’ers als Lieke van Lexmond, Jandino Asporaat en Tim Douwsma. Zij weigeren stuk voor stuk aan te schuiven in de talkshow van Eva Jinek. “Niemand durfde. Ach gos, en dat ziet zichzelf als moderne verzetsheld”, aldus Angela.

Angela vindt die BN’ers enorm hypocriet. Ze wijst erop dat een vaccin minder schadelijk is ‘dan de middelen die je als artiest afgelopen jaren uit volledig vrije wil in elke opening van je lichaam hebt gestopt’. Ze begrijpt wel dat ze daarmee niet geconfronteerd willen worden bij Jinek. “Tja, zit je dan met een rode kop van schaamte aan tafel.”

Gotspe

Het is bovendien een gotspe dat die BN’ers beginnen over uitsluiting van niet-gevaccineerden. “Hoe reageer je als Eva begint over de prijs van je concertkaartjes die al jaren voor tweedelingen zorgen in de maatschappij, omdat ze voor Jan Modaal amper nog te betalen zijn?”

“Nee, dat moet je natuurlijk niet willen, zo’n filmpje op je eigen sociale media is veel veiliger. Kun je alle negatieve reacties blokkeren en lekker in je eigen gelijk blijven hangen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen