Frank & Rogier in clinch over RTL-salaris: ‘Ik krijg maar 7.500 euro!’

Frank Jansen en Rogier Smit zijn verwikkeld in een juridische scheidingsoorlog. De pers was gisteren aan het posten bij het Haagse Paleis van Justitie en daar uitte Frank zijn ongenoegen.

Rogier Smit en Frank Jansen © Shownieuws

Frank Jansen, de bejaarde van het stel, is er vooral boos over dat Rogier na een jaar opeens een omgangsregeling eist voor Franks hond Coco. Daarnaast vindt Rogier ook dat hij te weinig krijgt van de gage die ze maandelijks van RTL ontvangen. Die wordt op Franks rekening gestort en daarna maakt hij Rogiers deel aan hem over.

7.500 euro per maand

Omdat hij zich grote zorgen maakt over Rogiers huidige dure levensstijl en vermeende cocaïneverslaving, heeft Frank besloten om het deel voor de belasting achter te houden. Als Rogier namelijk geen belasting betaalt maar alles op zou snuiven, dan kan Frank ernstig in de problemen komen. “Eerst moet alles tussen ons geregeld zijn.”

Het bedrag dat Frank overmaakt aan Rogier is 7.500 euro per maand, onthulde hij gisteren voor de camera van Shownieuws. “Hij wil nu ineens al het geld hebben dat we verdienen bij RTL, terwijl mijn boekhouder daar heel juist over waakt dat we de belasting kunnen betalen.”

Mega-inkomen

Frank vreest dat Rogier alles opmaakt. “Ik ben bang – en dat heb ik ook in de rechtbank gezegd – voor het restitutieprobleem. Ik heb van Rogier wat te eisen en Rogier heeft van mij wat te eisen. Als het om eisen gaat, dan gaat het bij mij om een veel hoger bedrag en ik weet helemaal niet of hij met zijn levenswijze van nu dat straks wel kan terugbetalen. Dat risico wil ik ook niet lopen.”

Die 7.500 euro is een mega-inkomen, vindt Frank. “Als je een inkomen hebt van ruim 7.500 euro per maand zonder dat je belasting hoeft te betalen, dan moet je niet gaan zeuren over geld. Wie heeft er zo’n inkomen? Ja, een minister geloof ik ofzo. Maar jij of ik toch niet?”

4,5 ton per maand

Albert Verlinde legt uit dat Frank & Rogier als duo jaarlijks vele tonnen verdienen bij RTL. “We hebben op de gang een beetje die rekensom zitten maken. Er is altijd gezegd dat ze 4,5 ton betaald krijgen als duo. Als je terug gaat rekenen…”

“Frank zegt dat die 7.500 euro netto is, dan moet je het eigenlijk verdubbelen als je naar werkgeverslasten en alles kijkt. Dus dan heb je 15.000 de man. Dat is 30.000 per maand. Dat maal twaalf en dan kom je op een heel bedrag uit.”

“Frank denkt: als ik het nu aan die meneer ga geven die niet met geld om kan gaan en stel dat het misgaat met de belastingen, dan ga ik failliet in de toekomst.”

Fragment

Het fragment uit Shownieuws:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen