Flinke financiële tegenslag voor Jandino Asporaat: ‘Dit kost geld’

Jandino Asporaat schrapt zijn zeer lucratieve theatertour vanwege de invoering van de coronapas. Hij is tegen een tweedeling in de maatschappij en stopt daarom met zijn optredens.

Jandino Asporaat © NTR

Vlak voor de start van de QR-samenleving heeft Jandino Asporaat gisteren nog snel twee shows gegeven in Ahoy en dat heeft hem volgens Albert Verlinde maar liefst 180.000 euro opgeleverd. Nu schrapt hij dus een hele serie van dat soort lucratieve shows, alleen omdat hij tegen de invoering van de coronapas is.

Financiële domper

Als de QR-samenleving van start gaat, mogen ongevaccineerde mensen alleen nog naar Jandino toe als ze zich eerst laten testen. “De keuze om mijn hele theatertour te annuleren totdat ik weer voor iedereen kan spelen, is geen makkelijke keuze. Zowel emotioneel niet, maar ook financieel niet.”

Waarom kiest hij er toch voor? “Ik kreeg een brief van een dame, waarin stond: ‘Lieve Jandino, ik heb kanker en ga op dit moment door een zware chemokuur. Al zou ik het willen, ik zou dat vaccin niet kunnen nemen. Mijn immuunsysteem is te laag en ik krijg ook geen QR-code. Mijn leven is al zwaar, moet ik echt elke keer wanneer ik iets leuks wil doen om het leven nog dragelijk te maken, zo’n stok in mijn neus doen? Is dit dan mijn toekomst?'”

Tweedeling

Jandino gooit de handdoek in de ring. “Haar brief raakte mij tot in mijn kern en ik besloot: ik kan hier niet aan meewerken. Ik ben met mensen gaan praten die al gevaccineerd zijn en die zeiden: die prik neem ik, maar ik ga niet meewerken aan een tweedeling in de samenleving. Want dat is wat aan er de hand is en dat weet iedereen!”

“Wij hebben een bedrijf met fantastisch personeel en ook al hebben wij al anderhalf jaar klappen ontvangen en wordt de toekomst door mijn keuze niet makkelijker, wil ik toch tegen jullie zeggen: God is groot. Ik heb zoveel meegemaakt in mijn leven en ben er elke keer weer sterker uitgekomen 💪🏾”

Boos op collega’s?

Wat vindt Jandino van collega’s die wel gewoon gaan spelen? “Ik wil afsluiten met het feit dat ik begrip heb voor mijn collega’s die wel spelen, ik wil ook dolgraag spelen. Maar iedereen maakt zijn persoonlijke afweging. Je moet niet boos worden op de entertainers, het systeem is het probleem.”

“Het laatste wat we nodig hebben is dat wij met elkaar ruzie gaan maken en vingers wijzen. Gevaccineerd tegen ongevaccineerd: STOP DAT!!! Dat is de verdeel- en heers tactiek. Iedereen strijdt op zijn of haar manier. De macht is echt bij het volk, vergeet dat niet.”

Instagram

De Insta-post van Jandino kunt u hier bekijken.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Jandino Asporaat zijn theatertour staakt vanwege de coronapas?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen