Alberta Verlinde haalt Dit Was Het Nieuws: ’Ze kijken neer op haar’

Showbizzwatcher Yvonne Coldeweijer, beter bekend als Alberta Verlinde, wordt meer en meer een gevestigde naam. Ze haalde gisteren zelfs de uitzending van NPO 1-hit Dit Was Het Nieuws.

Harm Edens en Yvonne Coldeweijer © NPO, YouTube

Reguliere showmedia als RTL Boulevard en Story zijn behoorlijk geschrokken van de snelle opkomst van de nieuwe showmedia: zogenoemde ‘juice channels’ op Instagram brengen de ene na de andere primeur. Waar de reguliere showmedia behoorlijk klieken met BN’ers, houden de juice channels juist flink wat afstand van de sterren.

Alberta in DWHN

De oude roddelmedia kijken echter behoorlijk neer op de nieuwe roddelmedia, waar dus ook het kanaal Life of Yvonne van Yvonne ‘Alberta Verlinde’ Coldeweijer onder valt. Die zouden namelijk helemaal niets checken. Privé-journalist Jordi Versteegden heeft er zelfs bewust voor gekozen om haar naam niet meer te noemen in online video’s.

Ondertussen wordt Yvonne groter en groter. Zo kwam ze gisteren zelfs aan bod bij Dit Was Het Nieuws. Presentator Harm Edens: “Showbizznieuws is niet langer het domein van de bladen nu zogenoemde juice channels ongefilterd de laatste roddels over BN’ers online zetten.”

Sappige kanalen

Harm noemt Yvonne’s kanaal ‘sappig’. “De sappige kanalen schudden de showbizzverslaggeving fors op met hun afwijkende werkwijze, toon en doelgroep.”

Dan over Alberta: “Instagrammer Alberta Verlinde gooit de smeuïge roddels de ether in voorzien van een forse mening. Snelheid is daarbij belangrijker dan zorgvuldigheid. Shownieuws en Boulevard zijn daarbij gezapige vriendenkliekjes geworden, aldus de nieuwe roddelpers.”

Goed systeem

Het is geestig dat nu ook media als Shownieuws en Boulevard iets hebben om op neer te kijken, vindt Harm. “We hebben een goed systeem wat betreft wie op wie neerkijkt.”

“Tv-roddelaars kijken neer op YouTube-roddelaars, wij bij Dit Was Het Nieuws kijken neer op tv-roddelaars, schrijvers van literatuur kijken neer op Dit Was Het Nieuws en wetenschappers kijken neer op schrijvers en boven alles staat onze koning en daar kijkt heel Nederland op neer.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De reguliere showmedia kijken neer op Alberta Verlinde. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen